Οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι εκτόξευσαν σήμερα πολλές οδίβες οι οποίες έπεσαν στη γειτονική Τυνησία καθώς μάχες ξέσπασαν κοντά στα σύνορα των δύο χωρών μεταξύ των κυβερνητικών στρατιωτών και των εξεγερμένων.

Στην Ντεχίμπα εκκενώθηκαν σχολεία και οι κάτοικοι έτρεξαν να κρυφτούν σε καταφύγια, καθώς η πόλη τους έχει δεχθεί αλλεπάλληλα χτυπήματα τις τελευταίες εβδομάδες από οβίδες εξαιτίας των συνεχιζόμενων μαχών μεταξύ των εξεγερμένων και των κυβερνητικών δυνάμεων για τον έλεγχο του μεθοριακού περάσματος Ντεχίμπα-Ουαζίν, μέσω του οποίου οι εξεγερμένοι έχουν πρόσβαση στην περιοχή των Δυτικών Ορέων.

Παρόλο που οι αντικυβερνητικές δυνάμεις έχουν υπό τον έλεγχό τους το συγκεκριμένο πέρασμα, οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν καταλάβει ένα μεγαλύτερο λίγο πιο βόρεια.

Την τελευταία εβδομάδα οι μάχες έχουν ενταθεί στα Δυτικά Όρη, ενώ την περασμένη εβδομάδα οι συγκρούσεις πέρασαν τα σύνορα με την Τυνησία και διεξήχθησαν ακόμη και μέσα στη Ντεχίμπα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των τυνησιακών αρχών.

Περισσότεροι από 30.000 Λίβυοι πρόσφυγες έχουν περάσει από τα Δυτικά Όρη στην Τυνησία και πολλοί από αυτούς έχουν βρει καταφύγιο στα σπίτια των κατοίκων.