Για πολλά ζευγάρια ένα παιδί είναι υπεραρκετό. Για άλλους η απόκτηση δύο ή τριών απογόνων είναι ο ιδανικός αριθμός.

Όμως για τον Roger και τον Steven Ham από την Αριζόνα η υιοθέτηση… 12 παιδιών τους έκανε να νιώσουν ότι είχαν μια ολοκληρωμένη οικογένεια. Το ομοφυλόφιλο ζευγάρι σχεδίαζε να υιοθετήσει μόνο ένα παιδί στην αρχή, αλλά το 3.000 τετραγωνικών ποδιών σπίτι του έδειχνε πολύ μεγάλο μόνο με τους τρεις τους και έτσι… οκτώ χρόνια μετά τα υπνοδωμάτια είναι γεμάτα με κουκέτες!

Για να οργανωθεί η πολυμελής οικογένεια υπάρχει σχέδιο και πρόγραμμα που τηρείται με ευλάβεια από όλα τα μέλη της. Άλλωστε ο Steven έχει καταχωρημένες όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών του στο BlackBerry του.

Ο 42χρονος Steven, τον οποίον τα παιδιά αποκαλούν «Daddy» λέει ότι τα παιδιά ξέρουν καλά πώς οτιδήποτε κι αν θέλουν (από το να αγοράσουν κάτι, μέχρι το να πάνε σε έναν αγώνα ή στο καθαριστήριο για τα ρούχα τους) πρέπει να υπάρχει στη λίστα που κοιτάζει καθημερινά μέσα από το BlackBerry.

Ο ίδιος σηκώνεται στις 5 το πρωί κάθε μέρα.

Ο 47χρονος Roger, τον οποίον τα παιδιά αποκαλούν «Papa», είναι οδηγός σχολικού λεωφορείου και πηγαίνει στη δουλειά του στις 6 το πρωί. Έτσι ο Steven ετοιμάζει τα ρούχα των παιδιών πάντα από την προηγούμενη νύχτα, ενώ τα μεγαλύτερα τα φροντίζουν από μόνα τους.

Μετά το δείπνο, ο Steven ξεκουράζεται και αναλαμβάνει ο Roger, ο οποίος κάνει μπάνιο σε τρία από τα 12 παιδιά του ενώ άλλα δύο περιμένουν τη σειρά τους. Μέσα σε 15 λεπτά όλοι είναι καθαροί!

Στο σπίτι υπάρχουν αυστηροί κανόνες, ωστόσο οι Hams ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να κάνουν αυτό που τους αρέσει.

Ο 11χρονος Andrew ανήκει στη σχολική ομάδα cheerleaders ενώ ο 5χρονος Marcus βάφει τα νύχια του ροζ. «Δεν τους κατακρίνουμε» λέει ο Steven.

Το μικρότερο μέλος της οικογένειας είναι η σχεδόν 2 χρονών Olivia, ενώ η μεγαλύτερη είναι η 16χρονη Vanessa.

Στην πολιτεία της Αριζόνα, ζευγάρια του ιδίου φύλου απαγορεύεται να παντρευτούν ή να υιοθετήσουν παιδιά. Έτσι, τα ονόματα και των δυο ανδρών βρίσκονται μόνο στα πιστοποιητικά γεννήσεως δυο εκ των παιδιών που υιοθετήθηκαν στην Ουάσινγκτον, ενώ στα άλλα δέκα που υιοθετήθηκαν στην Αριζόνα, υπάρχει μόνο του Steven.

Τα παιδιά, όπως λένε, δεν έχουν κανένα πρόβλημα που έχουν δυο μπαμπάδες. Όπως δηλώνει η 12χρονη Elizabeth, «οι περισσότεροι φίλοι μου θεωρούν ότι το να έχω δυο μπαμπάδες είναι διαφορετικό, και εμένα μου αρέσει να διαφέρω».