Με ηλεκτρονικές παρεμβολές το Ιράν επιχειρεί να εμποδίσει τη μετάδοση του προγράμματος του BBC στα περσικά λόγω της κάλυψης των ταραχών στην Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Οι παρεμβολές άρχισαν το απόγευμα της Πέμπτης, αφότου η ιρανική υπηρεσία του BBC άρχισε εκτεταμένη συνεχή κάλυψη των διαδηλώσεων εναντίον του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.

«Πιστεύεται ότι είναι η απήχηση αυτής της κάλυψης που ώθησε τις αρχές να προχωρήσουν στις παρεμβολές», ανέφερε το BBC, προσθέτοντας πως οι αρχές του Ιράν ενδέχεται να προχώρησαν στην ενέργεια αυτή όταν μια διαδραστική εκπομπή της ιρανικής υπηρεσίας του δικτύου επέτρεψε σε τηλεθεατές από το Ιράν και από την Αίγυπτο να ανταλλάσσουν απόψεις για την κρίση.

Ο Πίτερ Χόροκς, διευθυντής του World Service του BBC, δήλωσε ότι το δίκτυο θα συνεχίσει να προσπαθεί να εκπέμπει στην Ισλαμική Δημοκρατία.

«Αυτές οι παρεμβολές θα έπρεπε να σταματήσουν αμέσως», ανέφερε. «Είναι λάθος ότι το σημαντικό κοινό που έχουμε στο Ιράν στερείται την αμερόληπτη ειδησεογραφική κάλυψη και την πληροφόρηση από την περσική υπηρεσία του BBC. Είναι μια περιφερειακή υπόθεση που η περσική υπηρεσία έχει καλύψει σε βάθος και είναι σαφές από τις αντιδράσεις του κοινού μας ότι ο λαός του Ιράν θέλει να γνωρίζει τι συμβαίνει στην Αίγυπτο».