Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, ο Αιγύπτιος Αμρ Μούσα, μετέβη σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, επίκεντρο της αμφισβήτησης κατά του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ, για να βοηθήσει στον “κατευνασμό” της κατάστασης, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Μιλώντας νωρίτερα στο ραδιοσταθμό Europe 1, ο Γενικός Γραμματέας του παναραβικού οργανισμού ο οποίος είναι πολύ δημοφιλής στη χώρα του δεν απέκλεισε σήμερα να διεκδικήσει τη διαδοχή του Μουμπάρακ, εκτιμώντας πάντως ότι αυτός ο τελευταίος πρέπει να παραμείνει στην εξουσία “ως το τέλος Αυγούστου” που λήγει η θητεία του.

«Δεν πιστεύω ότι θα φύγει. Πιστεύω ότι θα παραμείνει ως το τέλος Αυγούστου», δήλωσε ο Μούσα, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Ο Μούσα «πήγε στην πλατεία Ταχρίρ για να βοηθήσει στον κατευνασμό», ανακοινώθηκε από το γραφείο του.
το μεταξύ, ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι επανέλαβε σήμερα τις εκκλήσεις του για «να παραιτηθεί με αξιοπρέπεια» ο Μουμπάρακ, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η Αίγυπτος θα βυθιστεί στην παράλυση και το χάος.

«Έχει χάσει τη νομιμοποίησή του», δήλωσε ο Ελ Μπαραντέι. «Ο λαός θέλει δημοκρατία σε ένα νέο κράτος», πρόσθεσε μιλώντας στο Αλ-Τζαζίρα.

Ο Ελ Μπαραντέι επέμεινε ότι «σήμερα θα είναι ειρηνικά, αλλά δεν θα σταματήσουμε τη διαμαρτυρία μέχρι την ελευθερία». Απέρριψε επίσης ανησυχίες που διατυπώθηκαν από μερικούς στη Δύση σχετικά με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, λέγοντας ότι δεν δημιουργούν απειλή στην Αίγυπτο μετά τον Μουμπάρακ και πως αυτοί που υποστηρίζουν το αντίθετο το κάνουν για λόγους εκφοβισμού.