Τα προβλήματα που υφίστανται στη Γαλλία αναφορικά με τον τομέα της ασφάλειας των πολιτών επηρεάζουν την ελκυστικότητα της χώρας, κυρίως σε σχέση με τις ξένες επενδύσεις. Αυτό προκύπτει από τον δείκτη ελκυστικότητας για το 2024 που δημοσιεύθηκε σήμερα στο Παρίσι από το δίκτυο συμβούλων εξωτερικού εμπορίου (CCE).

Πρόκειται για έναν δείκτη δομημένο γύρω από 12 κριτήρια, μεταξύ των οποίων, εκτός από τον τομέα της ασφάλειας, είναι το κόστος της ενέργειας, το φορολογικό καθεστώς, η εργασιακή ευελιξία, οι διοικητικές επιβαρύνσεις, η ποιότητα ζωής, το πολιτιστικό περιβάλλον κ.α.

Η κατάρτιση του έγινε με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν 1600 στελέχη και επικεφαλής επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται διεθνώς και έχουν παρουσία σε περισσότερες από 152 χώρες, μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Όταν έχετε YouTubers που τους κλέβουν τα κινητά τηλέφωνα ενώ βιντεοσκοπούν τον εαυτό τους μπροστά στον Πύργο του Άιφελ, όταν η Μόνα Λίζα είναι περιχυμένη με σούπα ή όταν πολλαπλασιάζονται οι διαρρήξεις και τα “home-jackings” ποδοσφαιριστών και καλλιτεχνών, η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό επιδεινώνεται και μπορεί να επιβαρύνει ακόμα και την τουριστική δραστηριότητα», αναφέρουν οι συντάκτες της σχετικής συνοδευτικής έκθεσης.