Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν υπέβαλε την παραίτησή της στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν όποιος την έκανε αποδεκτή.

Σε ηλεκτρονικό του μήνυμα ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει ότι η εργασία της Μπορν στην υπηρεσία του γαλλικού Έθνους ήταν καθημερινά υποδειγματική.

Σε ανακοίνωσή του Ελιζέ αναφέρεται ότι η απερχόμενη πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης θα εξακολουθούν να χειρίζονται τις τρέχουσες υποθέσεις ως την αναγγελία της νέας κυβέρνησης από τον πρόεδρο Μακρόν.

Στην επιστολή της παραίτησης της η απερχόμενη πρωθυπουργός αναφέρει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είναι απαραίτητη η προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών στην Γαλλία». Αναφέρει επίσης ότι εργάστηκε με πάθος για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πρωθυπουργίας, έχοντας στόχο την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων για τους Γάλλους πολίτες.

Η απερχόμενη πρωθυπουργός αναφέρει επίσης ότι αντελήφθη την πρόθεση του αρχηγού του κράτους να ορίσει νέο πρόσωπο στον πρωθυπουργικό θώκο.