Γονείς και νταντάδες στο Upper East Side στη Νέα Υόρκη έχουν ξεσηκωθεί για ένα ζευγάρι μυστηριωδών πανομοιότυπων δίδυμων γυναικών που δεν έχουν οι ίδιες παιδιά, αλλά συχνά τριγυρνούν στην παιδική χαρά του John Jay Park.

Λένε ότι το δίδυμο συχνάζει γύρω από τα παιδιά τους, τους μιλούν, ενώ η μία ήθελε να πλέξει τα μαλλιά ενός παιδιού και στη συνέχεια να το φωτογραφίσει, κάνοντας παράλληλα επεμβατικές ερωτήσεις. «Αυτή είναι η παιδική χαρά της κόρης μου. Δεν θέλω ενήλικες γύρω από τα παιδιά», δήλωσε η Paulina, μια 35χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών, στη New York Post.

Την περασμένη Τετάρτη, εντόπισε τις δύο 40χρονες γυναίκες – οι οποίες είναι γνωστές ως «δίδυμες Indiggo», αλλά τα πραγματικά τους ονόματα είναι Gabriela και Mihaela Modorcea – στο πάρκο.

Τις αναγνώρισε από μια φωτογραφία που είχε αναρτηθεί σε μια διαδικτυακή ομάδα μαμάδων και τηλεφώνησε αμέσως στην αστυνομία.

«Δεν ξέρω γιατί δεν κάνουν κάτι καλύτερο με τη ζωή τους αντί να αράζουν σε μια παιδική χαρά», εξαγριώθηκε η Paulina. «Πρέπει να βάλεις όρια».

Την περασμένη εβδομάδα, αφότου πολλοί γονείς εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, το Τμήμα Πάρκων τοποθέτησε μια πινακίδα έξω από την είσοδο της παιδικής χαράς που έγραφε: «Απαγορεύεται η παρουσία ενηλίκων εκτός αν συνοδεύουν ένα παιδί».

Αλλά ενώ οι δίδυμες έχουν παραβιάσει αυτόν τον κανόνα του πάρκου, το τμήμα δεν έχει ενημερωθεί για κάποια πραγματική παράνομη δραστηριότητα που να τις αφορά.

Παρόλα αυτά, κάποιοι που φροντίζουν μικρά παιδιά λένε ότι οι αδελφές έχουν έρθει πολύ κοντά. Ένας φροντιστής θυμήθηκε ότι αισθάνθηκε άβολα όταν ρώτησαν το όνομα και την ηλικία ενός από τα μωρά που φρόντιζε. Η νταντά που αφηγήθηκε το περίεργο περιστατικό με το πλέξιμο των μαλλιών είπε ότι έφυγε από το πάρκο και πήρε την 3χρονη στο σπίτι αμέσως μετά τη συνάντηση.

«Είναι πραγματικά τρομακτικό», δήλωσε η νταντά, η οποία ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, στην Post. «Ίσως θέλει να κάνει κάτι άλλο».

Οι μητέρες αναφέρονται στις δίδυμες εδώ και μήνες σε μια τοπική ομάδα στο Facebook. «Αν δεν είστε με παιδιά, μείνετε μακριά από την παιδική χαρά», έγραψε ένας γονιός. Ένας άλλος παρακάλεσε: «Καλέστε όποιον πρέπει να καλέσετε για να κρατήσετε τα παιδιά μας ασφαλή».

Αλλά οι Modorceas λένε ότι αδικούνται. «Ζούμε εδώ επί 16 χρόνια. Εδώ και 16 χρόνια πηγαίνουμε στο John Jay. Είναι το πιο κοντινό σε εμάς. Πρόκειται για εντελώς λανθασμένο συναγερμό», δήλωσε η Gabriela.

Η ιστορία των αδελφών, σύμφωνα με τις ίδιες, είναι ότι γεννήθηκαν στην Τρανσυλβανία το 1983 και πήγαν στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βουκουρεστίου.

Το 2006 μετακόμισαν στις ΗΠΑ για να ακολουθήσουν καριέρα στη μουσική και το θέατρο. Εγκαταστάθηκαν σε ένα διαμέρισμα στο Upper East Side, όπου ζούσαν με τη μητέρα τους.

Η Gabriela παίζει πιάνο και εργάζεται ως συνθέτης, ενώ η Mihaela παίζει κιθάρα και γράφει τραγούδια.

Το 2008, εμφανίστηκαν στο «America’s Got Talent». Το 2011, φωτογραφήθηκαν να φιλιούνται με τον Robert De Nero σε ένα πάρτι του Vanity Fair. Την ίδια χρονιά, ένα από τα τραγούδια τους χρησιμοποιήθηκε ως δείγμα στο άλμπουμ «Watch The Throne» του Jay-Z.

Το δίδυμο υποστήριξε ότι έχει σοκαριστεί από τις πρόσφατες κατηγορίες και ότι είναι απλώς καλοπροαίρετες, καλλιτέχνες που ακολουθούν τον Ιησού και φορούν πάντα ασορτί -ή τουλάχιστον συμπληρωματικά- ρούχα.

«Ο τρόπος που φαινόμαστε [στην ομάδα γονέων] – μοιάζουμε με εγκληματίες. Σκληροί εγκληματίες. Το όπλο μου είναι η αγάπη», δήλωσε η Gabriela. «Είμαστε χριστιανές, προωθούμε την αγάπη και το φως».

«Πρόκειται για έναν εντελώς λανθασμένο συναγερμό. Είναι το αντίθετο», πρόσθεσε η Mihaela.