Αν θέλετε να προσθέσετε δυναμισμό στην εμφάνισή σας, το hydro bob είναι αυτό που αξίζει να δοκιμάσετε. Πρόκειται για το υπερδημοφιλές bob haircut, με μια σημαντική διαφορά στο χτένισμά του. Το λιτό bob γίνεται «hydro» δημιουργώντας ένα υπέροχο wet look.

Ο hair stylist Tom Smith αναφέρει στο Glamour πως «το hydro bob είναι το ανανεωμένο bob haircut της περασμένης άνοιξης. Έχει αυτό το αιχμηρό, ελαφρώς ανδρόγυνο, tailored look, αλλά το κλειδί είναι ότι διάθετει ένα high fashion στοιχείο που κάνει το χτένισμα να φαίνεται ελαφρώς πιο στιλιζαρισμένο – είναι σαν ένα απαλό wet look».

Έχουμε ήδη δει τα wet look χτενίσματα να κυριαρχούν στο κόκκινο χαλί και στο street style από την αρχή του έτους, όμως τώρα, σύμφωνα με τον Smith, γίνεται πιο επιτηδευμένο. Αυτή η τάση βασίζεται τόσο στο styling όσο και στο κούρεμα. «Η χρήση σωστών προϊόντων styling δίνει στα μαλλιά το κατάλληλο κράτημα και το χτένισμα είναι εξαιρετικό για όσες θέλουν να ελέγχουν τα μαλλιά τους», προσθέτει ο ίδιος. Παράλληλα, διαβεβαιώνει πως «είναι πολύ εύκολο να πετύχετε» το styling του hydro bob.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να το πετύχετε. «Ο πρώτος είναι με leave-in προϊόντα styling, επειδή ενυδατώνουν τα μαλλιά χωρίς να τα κάνουν να φαίνονται λιπαρά», αναφέρει ο Smith. «Αλλά ένας ακόμα καλύτερος τρόπος, αν είστε πιο τολμηρή και σας αρέσει τα μαλλιά να μένουν στη θέση τους, είναι να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας μάσκα επιδιόρθωσης ή ενυδάτωσης. Χρησιμοποιήστε την ως προϊόν styling και αφήστε την στα μαλλιά σας. Όχι μόνο θα διατηρήσει το σχήμα τους, αλλά ταυτόχρονα θα λειτουργεί και ως θεραπεία».

Αφού πετύχετε το wet look, μπορείτε να επεξεργαστείτε το styling με μερικές λεπτομέρειες. «Μπορείτε να πιάσετε τα μαλλιά σας πίσω από τα αυτιά», προτείνει ο Smith, ενώ προτείνει να συνδυάσετε το look με statement σκουλαρίκια, για να το κάνετε να δείχνει πιο βραδινό. Φαίνεται επίσης άψογο με πλαϊνή χωρίστρα.

Δείτε μερικούς από τους αγαπημένους μας τρόπους για να το υποστηρίξετε και εσείς…

America Ferrera: Χωρίστρα στη μέση και μαλλιά πίσω από τα αυτιά

Kaia Gerber: Χωρίστρα στο πλάι και τραβηγμένα πίσω

Charlize Theron: Με ανάλαφρα κύματα

Jennifer Lopez: Τραβηγμένα πίσω με 2 τούφες να πέφτουν στο πρόσωπο

Hailey Bieber: Τελείως slicked back wet look