Από το κόκκινο χαλί μέχρι το Instagram, όλο και περισσότερες φαίνεται πως τολμούν το bob haircut. Το συγκεκριμένο στιλ κουρέματος ταιριάζει σχεδόν σε κάθε τύπο μαλλιών και περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία σε μήκη και στιλ. Θα μπορούσε κανείς να πει πως υπάρχει ένα bob haircut για όλες.

Αν θέλετε να το δοκιμάσετε κι εσείς, τότε υπάρχουν κάποια πράγματα που αξίζει να γνωρίζετε. Πρώτα από όλα, θα πρέπει να σκεφτείτε ποιο bob haircut θα σας ταιριάξει, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας και το πόσο θα μπορείτε να τα συντηρείτε και να τα στιλιζάρετε. Αν έχετε απορίες, οι κομμωτές Melissa Holinsworth και Wes Sharpton μοιράστηκαν με το Byrdie τις γνώσεις τους σχετικά με όσα αφορούν τα bob haircuts. Διαβάστε παρακάτω για να τα μάθετε όλα.

Το trend

Τα bob haircuts είναι πολύ δημοφιλή, χάρη σε δύο celebrities που τα υποστηρίζουν στο έπακρο και έχουν συνδεθεί με αυτά: τη Zendaya και τη Hailey Bieber. «Λατρεύω τα μαλλιά της Zendaya και πραγματικά νιώθω ότι ταιριάζουν στα νέα ογκώδη bob haircuts που είναι τάση», λέει η Holinsworth. «Έχουν ’90s αισθητική, αλλά με μια μοντέρνα τεχνική layering που αποτρέπει τα μαλλιά να γίνουν σαν μια φούσκα γύρω από το πρόσωπο».

Ο Sharpton είναι μεγάλος θαυμαστής του κουρέματος της Bieber. «Το bob της Hailey Bieber μου αρέσει πολύ», λέει. «Έχει ισχυρή γραμμή, αλλά επιτρέπει τη φυσική, κυματιστή γραμμή να βγαίνει προς τα έξω χωρίς να φαίνεται ογκώδες το κάτω μέρος. Είναι ένα υπέροχο look».

Διαλέγοντας το κατάλληλο bob haircut

Για να διαλέξετε το σωστό bob haircut για εσάς, μπορείτε να εμπνευστείτε από τις διάσημες πρέσβειρές του. Ωστόσο, ο Sharpton πιστεύει ότι συνήθως δεν είναι δυνατό (ή ιδανικό) να αντιγράψετε το κούρεμα κάποιας άλλης. «Πάντα ενημερώνουμε τις πελάτισσες ότι θα επιδιώξουμε αυτό το vibe, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε το ακριβές κόψιμο», δηλώνει. «Οι κομμωτές δεν μπορούν να αντιγράψουν. Ψάχνουμε για έμπνευση, αλλά οι λεπτομέρειες και το τελικό αποτέλεσμα εξαρτώνται από το τι είναι εφικτό στον τύπο μαλλιών της πελάτισσας και τι ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής της».

Ίσια μαλλιά

«Στα ίσια μαλλιά ταιριάζουν καλύτερα τα bob ενιαίου μήκους», αναφέρει η Holinsworth. Ο Sharpton συμφωνεί: «Αν τα μαλλιά σας είναι ίσια και λεπτά, σας προτείνω bob haircut ενιαίου μήκους», προσθέτει. «Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε αφέλειες ή κουρτινάκια. Το bob με layerings σε μπορεί να κάνει τα λεπτά, ίσια μαλλιά να φαίνονται αδύναμα, οπότε το να είναι όλα σε ένα μάκρος δίνει στα μαλλιά σας περισσότερο όγκο και σώμα».

Σγουρά μαλλιά

Αν έχετε σγουρά ή σπαστά μαλλιά, έχετε πολλές επιλογές όσον αφορά τα bobs. Η Holinsworth πιστεύει πως «όποιο κούρεμα κι αν δοκιμάσετε στα σγουρά μαλλιά, θα φανεί περισσότερο από ό,τι στα ίσια μαλλιά». Ανάλογα με το σχήμα και τον όγκο που θέλετε να έχουν τα μαλλιά σας, υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου. «Αν προσθέσετε layers, το bob θα δείχνει πιο στρογγυλεμένο. Αν κουρέψετε τα σγουρά μαλλιά σε ένα μάκρος, θα δημιουργηθεί το εφέ τριγώνου», λέει. «Στην πραγματικότητα, εξαρτάται από το πόσο όγκο θέλετε να έχουν τα μαλλιά σας. Όσα περισσότερα layerings, τόσο πιο φουσκωτά θα γίνουν τα μαλλιά σας».

Ο Sharpton αναφέρει επίσης πως οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά πρέπει να σκέφτονται το μάκρος ως καταλυτικό παράγοντα. «Οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά που θέλουν bob haircut πρέπει να σκέφτονται πως τα μαλλιά τους θα κοντύνουν αρκετά», τονίζει, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να σκεφτείτε αν θα τα αφήνετε φυσικά ή θα τα στιλιζάρετε με σεσουάρ: «Αν τα αφήνετε φυσικά, τότε θα φαίνονται ακόμα πιο κοντά».

Πυκνά μαλλιά

Αν έχετε πυκνά μαλλιά, θα σας είναι πιο εύκολο να κάνετε bob haircut, καθώς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν θα φαίνονται πολύ λεπτά ή επίπεδα. Ωστόσο, το κλειδί στη δική σας περίπτωση είναι οι συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο. «Οι γυναίκες με πυκνά μαλλιά θα δουν το εφέ τριγώνου, το οποίο είναι πολύ ωραίο αν θέλετε ένα τριγωνικό bob. Αν θέλετε ένα πιο λιτό κούρεμα, τότε δοκιμάστε τα layerings ή να τα αραιώσετε», αναφέρει ο Sharpton. «Όσες έχουν εξαιρετικά πυκνά μαλλιά, μερικές φορές κάνουν undercut, όπου ξυρίζουμε ή κουρεύουμε πολύ κοντά τα μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ή ακόμα και στα πλάγια, για να αφαιρέσουμε τον όγκο και να δημιουργήσουμε το bob».

Κυματιστά/σπαστά μαλλιά

Όσον αφορά τα κυματιστά μαλλιά και τις μπούκλες, το ζητούμενο είναι να αγκαλιάσετε τη φυσική υφή των μαλλιών σας. Ωστόσο, οι ειδικοί μπορούν να κάνουν τα μαγικά τους, αν θέλετε να δοκιμάσετε το bob haircut. Η Holinsworth αναφέρει πως τα κυματιστά μαλλιά θέλουν λίγα layerings, καθώς «θα δώσουν στα μαλλιά κίνηση και θα παίξουν με τη φυσική τους υφή. Επιπλέον, αν χρησιμοποιήσετε σεσουάρ για το hair styling σας, θα πετύχετε το καλύτερο φουσκωτό χτένισμα». Όσον αφορά το μάκρος των μαλλιών, ο Sharpton αναφέρει: «Αν έχετε σπαστά μαλλιά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το μάκρος τους φτάνει σε ένα σημείο με το οποίο θα νιώθετε άνετα όταν είναι στεγνά και φυσικά». Συνιστά να κάνετε ένα λίγο μακρύτερο bob, «για να διασφαλίσετε ότι θα φτάσει στο σωστό σημείο για εσάς».

Το bob haircut χρειάζεται αρκετή συντήρηση

Για να διατηρήσετε το bob haircut στο σωστό μάκρος «συνιστώ να κουρεύεστε μεταξύ 6-12 εβδομάδων, ανάλογα με το πόσο κοντό είναι το bob σας», συμβουλεύει η Holinsworth. Ανάλογα με το πόσο κοντά είναι τα μαλλιά σας, μπορεί να πρέπει να πηγαίνετε πιο συχνά, αλλά αν θέλετε ένα bob σε λίγους μήνες να γίνει lob haircut, μπορείτε να περιμένετε λίγο περισσότερο. Ο Sharpton προτείνει επίσης να κόψετε τα μαλλιά σας λίγο πιο κοντά, αν δεν θέλετε να πηγαίνετε στο κομμωτήριο τόσο συχνά.

Εκτός από το κούρεμα, είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε τα μαλλιά σας όμορφα και υγιή. Φροντίστε να βάζετε προστατευτικό κατά της θερμότητας, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε εργαλεία όπως σεσουάρ, ισιωτικά ή σίδερο για μπούκλες και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε λαδάκια μαλλιών.