Όταν περιποιείστε τα μαλλιά σας με εργαλεία styling που χρησιμοποιούν θερμότητα, αυξάνετε τον κίνδυνο ψαλίδας, σπασίματος και πολλά άλλα -κάτι που κανείς δεν επιθυμεί. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή, λαμπερά και δυνατά είναι να χρησιμοποιείτε προληπτικά μέτρα, όπως η καλύτερη ρύθμιση θερμότητας για υγιή μαλλιά και η προσθήκη των σωστών προϊόντων στο ρόστερ σας.

Η χρήση ενός προστατευτικού θερμότητας πριν από τη χρήση εργαλείων styling μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ζημιάς, διατηρώντας παράλληλα τα μαλλιά σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Τι είναι το προστατευτικό θερμότητας

γυναίκαι χτενίζεται

Ένα προστατευτικό θερμότητας είναι ένας τύπος προϊόντος που μειώνει τη ζημιά που προκαλείται στα μαλλιά σας από τα θερμαινόμενα εργαλεία styling. Προσθέτοντας ένα προστατευτικό στρώμα πάνω από τα μαλλιά σας, το προϊόν διατηρεί τα μαλλιά σας λαμπερά και λεία. Αυτά τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών συνήθως έχουν τη μορφή σπρέι, κρεμών ή ορών που μπορείτε να περάσετε ή να ψεκάσετε στα μαλλιά σας πριν ολοκληρώσετε την εμφάνισή σας.

Αυτό, μάλιστα, ισχύει και για όλα τα θερμαινόμενα εργαλεία styling -όχι μόνο για τις μπούκλες και τα ισιωτικά. Ο Stuart Marsh, διευθυντής χρωμάτων στο Taylor Taylor London, λέει στο Glamour ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα προστατευτικό θερμότητας όταν «χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε άμεση θερμότητα στα μαλλιά σας, ακόμη και όταν τα στεγνώνετε με το πιστολάκι». Το προστατευτικό θερμότητας λειτουργεί «σχηματίζοντας ένα προστατευτικό στρώμα πάνω από τα μαλλιά, το οποίο σφραγίζει την υγρασία στον άξονα της τρίχας και εμποδίζει την ξήρανσή της», προσθέτει.

Τι συμβαίνει στα μη προστατευμένα μαλλιά;

ισιωτικό μαλλιών

Το προστατευτικό θερμότητας θα διατηρήσει τα μαλλιά σας υγιή και ενυδατωμένα, σφραγίζοντας την υγρασία που διαφορετικά θα χάσετε μετά το styling. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να έχετε ξηρά και εύθραυστα μαλλιά, και παρόλο που τα προστατευτικά θερμότητας δεν αποτρέπουν εντελώς τη ζημιά που προέρχεται από τη χρήση εργαλείων θερμικού styling στα μαλλιά σας, την ελαχιστοποιούν.

Όταν παραλείπετε να χρησιμοποιήσετε ένα προστατευτικό θερμότητας στα μαλλιά σας πριν από το styling, τα μαλλιά σας μπορεί να υποφέρουν με πολλούς τρόπους. Χωρίς ένα προστατευτικό θερμότητας, μπορεί να αντιμετωπίσετε ζημιά στην επιφάνειά τους, φριζάρισμα, ψαλίδα, σπάσιμο και τα μαλλιά σας να γίνουν τραχιά, να χάσουν το χρώμα τους ή να γίνουν θαμπά και ξηρά.

Είναι, επίσης, σημαντικό να περιμένετε μέχρι να μείνει ελάχιστη έως καθόλου υγρασία στα μαλλιά σας πριν εφαρμόσετε εργαλεία styling σε αυτά. Η χρήση θερμαινόμενων εργαλείων styling σε υγρά μαλλιά, ακόμη και αν έχετε προσθέσει ένα προστατευτικό θερμότητας, θα προκαλέσει τη δημιουργία ατμού, που είναι ένα αποκαλυπτικό σημάδι ότι προκαλείτε ζημιά στα μαλλιά σας.

Υπάρχει μια ποικιλία προϊόντων στην αγορά που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπληρώσετε την υγρασία στα μαλλιά σας, όπως τα leave-in conditioners και οι μάσκες μαλλιών, αν αντιμετωπίζετε εύθραυστα, ξηρά ή θαμπά μαλλιά. Ωστόσο, οι περισσότεροι κομμωτές θα σας συστήσουν να χρησιμοποιήσετε ένα προστατευτικό θερμότητας.