Δεν είναι μυστικό ότι πρέπει να φροντίζετε ιδιαίτερα την επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τις περισσότερες να αναζητούν την καλύτερη αντηλιακή κρέμα και τα καλύτερα αντηλιακά προσώπου για να την προστατεύσουν.

Ωστόσο, τι γίνεται με τα μαλλιά σας; Αν και δεν συζητείται τόσο πολύ, ο ήλιος μπορεί, επίσης, να έχει βλαβερή επίδραση τόσο στα μαλλιά όσο και στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Σύμφωνα με τον hairstylist διασημοτήτων Sam McKnight, «οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά από προβλήματα για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας, συμπεριλαμβανομένου του ξεθωριάσματος του χρώματος, της ψαλίδας και του σπασίματος. Μπορεί να καταλήξει να αφήσει τα μαλλιά σας να φαίνονται και να αισθάνονται ξηρά και θαμπά».

Το Marie Claire UK μίλησε με τους ειδικούς και αποκαλύπτει τα μυστικά τους για το πώς ακριβώς να φροντίζετε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι και ποια προϊόντα χρειάζεστε για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας όσο το δυνατόν πιο υγιή.

Χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό mist από την υπεριώδη ακτινοβολία

Γυναίκα βάζει αντηλιακό στην παραλία

Σε έναν ιδανικό κόσμο, όλες μας θα κρατούσαμε τα μαλλιά μας μακριά από τον ήλιο, ωστόσο, γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. «Το επόμενο εύκολο πράγμα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα προστατευτικό mist από την υπεριώδη ακτινοβολία», λέει ο McKnight. «Είτε το καλοκαίρι σας βρίσκει στην πόλη είτε στην παραλία, η προστασία από τον ήλιο και την υγρασία είναι το κλειδί».

Δοκιμάστε ένα λάδι για το τριχωτό της κεφαλής πριν από το λούσιμο

«Αυτό είναι τόσο σημαντικό όλο το χρόνο, αλλά ειδικά το καλοκαίρι, όταν περνάς περισσότερο χρόνο έξω», λέει ο Jonathan Van Ness, κομμωτής και ιδρυτής του JVN Hair. «Τα μαλλιά μας περνούν πολύ περισσότερα το καλοκαίρι και ένα λάδι για το τριχωτό της κεφαλής πριν από το λούσιμο μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της ανάπτυξης των μαλλιών, καθώς και στην αποσυμφόρησή τους. Σας συμβουλεύω να το αφήσετε να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια να το ξεπλύνετε στο ντους. Πιστέψτε με, θα έχετε λιγότερο σπάσιμο, τα μαλλιά σας θα φαίνονται λαμπερά, δεν θα ξεθωριάζουν τόσο γρήγορα και θα διατηρούν το σχήμα τους για περισσότερο καιρό».

Πιάνετε τα μαλλιά σας ψηλά όταν κοιμάστε

Ένα άλλο πράγμα που συνιστά ο Jonathan Van Ness να κάνετε το καλοκαίρι είναι να πιάνετε τα μαλλιά σας ψηλά το βράδυ. «Πιάνοντας τα μαλλιά σας ψηλά όταν κοιμάστε, κρατάτε τις άκρες των μαλλιών σας μακριά από τη θερμότητα του σώματός σας. Αν το καλοσκεφτείτε, αν πιάνετε τα μαλλιά σας κάτω, οι άκρες σας θα κολλήσουν ανάμεσα στους ώμους σας και το κρεβάτι. Αυτό όχι μόνο θα εκθέσει τα μαλλιά σας σε χαμηλή θερμότητα, αλλά με το να στριφογυρνάτε και να γυρνάτε όλη τη νύχτα θα δημιουργήσετε μεγάλη τριβή στα μαλλιά σας».

Επενδύστε σε μια εντατική θεραπεία για τα μαλλιά σας

Γυναίκα κάθεται στην παραλία

Μπορεί να φαίνεται αυτονόητο, αλλά είναι πιο σημαντικό από ποτέ το καλοκαίρι να επενδύσετε σε μια εντατική θεραπεία για τα μαλλιά σας. «Ψάξτε για μία που επιδιορθώνει, θρέφει σε βάθος και δυναμώνει και που είναι εύκολο να ενσωματωθεί στη ρουτίνα σας», λέει ο McKnight. «Αυτό συμβαίνει επειδή ο ήλιος μπορεί να βλάψει και να αφυδατώσει τα μαλλιά, οπότε οι τακτικές θεραπείες θα σας βοηθήσουν να τα διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση».

Χρησιμοποιήστε conditioner πριν από τη θάλασσα

Αν κάνετε συχνά μπάνιο σε πισίνα το καλοκαίρι, τότε ένα conditioner σε μορφή σπρέι είναι το κλειδί για την προστασία των μαλλιών σας. «Βρέξτε τα μαλλιά σας και βάλτε το σε όλα τα μαλλιά σας πριν μπείτε στο νερό», λέει ο Van Ness. «Τα μαλλιά σας μοιάζουν πολύ με σφουγγάρι και δεν θα απορροφήσουν τόσο πολύ από το νερό της πισίνας με conditioner στα μαλλιά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν έχετε βαμμένα μαλλιά, καθώς έτσι είναι πολύ πιο πορώδη».

Αφήστε τα φυσικά

Η τελευταία συμβουλή των ειδικών είναι να αγκαλιάσετε τη φυσική υφή των μαλλιών σας. «Το καλοκαίρι δεν έχουμε τόσο πολύ χρόνο για να φτιάχνουμε τα μαλλιά μας, οπότε είμαι υπέρ της υιοθέτησης της φυσικής υφής», τονίζει ο Van Ness.