Το γκρι είναι ένα από τα δημοφιλή χρώματα σε όλα τα σπίτια εδώ και καιρό, αλλά ένα από τα δωμάτια όπου το γκρι κυριαρχεί περισσότερο είναι το μπάνιο. Ωστόσο, οι ειδικοί στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων μίλησαν τονίζοντας ότι οι γκρι εσωτερικοί χώροι σύντομα θα είναι ξεπερασμένοι. Πιο συγκεκριμένα, η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Susan Hayward εξηγεί στο Insider πως «Οι γκρι εσωτερικοί χώροι βγαίνουν εκτός μόδας, μαζί με τους ψυχρούς τόνους γενικά».

Το γκρι μπορεί να είναι μια δημοφιλής επιλογή για το μπάνιο επειδή είναι ένας χώρος όπου πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να έχουν μια ουδέτερη, ηρεμιστική και καθαρή αισθητική. Σύμφωνα με έρευνα της Home Stratosphere, το 22,66% των ανθρώπων εξακολουθούν να λένε ότι το γκρι είναι το καλύτερο χρώμα για τους τοίχους του μπάνιου. Αφού, όμως, σε τόσους πολλούς ανθρώπους εξακολουθεί να αρέσει αυτή η ουδέτερη απόχρωση, πώς γίνεται να βγαίνει από τη μόδα; Και ποιο χρώμα θα αντικαταστήσει τους γκρίζους τοίχους στο μέλλον;

Τα γκρι μπάνια βγαίνουν εκτός μόδας

Μπάνιο με γκρι τοίχους

Το housedigest.com, αναφέρει ότι τα γκρι μπάνια έχουν γίνει βαρετά και συνηθισμένα στον εσωτερικό σχεδιασμό. Το γκρι ήταν μια βασική απόχρωση κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του μινιμαλισμού και του βιομηχανικού σικ. Ωστόσο, η δεκαετία του 2020 εγκαινίασε μια νέα εποχή εκλεκτικού σχεδιασμού, με τολμηρά μοτίβα, συλλεκτική διακόσμηση και χειροποίητα αντικείμενα στο προσκήνιο, σημειώνει το Forbes. Τώρα που τάσεις όπως ο μαξιμαλισμός κατακτούν τον κόσμο του design, οι γκρίζοι τοίχοι απλά δεν μεταφράζονται σε πολύ μοναδικούς χώρους. 

Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Lisa Modica λέει στο Homes & Gardens: «Το γκρι είναι πολύ ψυχρό και δεν μεταφέρει την προσωπικότητα των ανθρώπων που ζουν εκεί». Αν και οι γκρίζοι τοίχοι ήταν, για ένα διάστημα, η επιτομή ενός δροσερού, ουδέτερου και χαλαρωτικού σπιτιού, οι άνθρωποι αρχίζουν να αποζητούν περισσότερη ενέργεια.

Μοναδικοί εσωτερικοί χώροι είναι αυτοί με ιδιαίτερα χρώματα

Μπάνιο σε χρώμα ματζέντα

Η επόμενη μεγάλη τάση στην εσωτερική διακόσμηση είναι περισσότερο ένα μάθημα ζωής παρά ένα συγκεκριμένο στυλ ή χρώμα, αναφέρει το housedigest.com. Μπαίνουμε σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να βουτήξουν βαθιά στον εαυτό τους και να εξετάσουν τι τους αρέσει πραγματικά.

Με άλλα λόγια, πρακτικά τα πάντα είναι δυνατά, από τολμηρές χρωματικές πινελιές μέχρι vintage πλακάκια μπάνιου ή χειροποίητες λεπτομέρειες από μπαμπού. Ωστόσο, αν ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία ανθρώπων που εξακολουθεί να τους αρέσει ιδιαιτέρως το γκρι χρώμα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι θα είστε εκτός μόδας. Ενώ οι τρέχουσες τάσεις έχουν μετατοπιστεί προς τις πιο κορεσμένες αποχρώσεις και λαμπερούς τόνους, η Benjamin Moore δηλώνει ότι τα ουδέτερα χρώματα στους τοίχους όπως το γκρι, το λευκό και το μπεζ εξακολουθούν να πωλούνται περισσότερο από κάθε άλλο χρώμα.

Οι τάσεις έρχονται και φεύγουν, αλλά το γκρι χρώμα δεν θα εξαφανιστεί σύντομα. Αν θέλετε να δώσετε στο μπάνιο σας μια μοντέρνα ανανέωση, διατηρώντας παράλληλα το αγαπημένο σας χρώμα, μπορείτε να ενσωματώσετε το γκρι στη διακόσμηση και τα έπιπλα αντί για τους τοίχους.