O συνδυασμός καφέ ή άλλων ροφημάτων με καφεΐνη με αλκοόλ δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Σύμφωνα με το Healthline, όταν συνδυάζετε τα 2, θα διατηρήσετε μια πιο ενεργητική αίσθηση από ό,τι θα κάνατε αν πίνετε μόνο αλκοόλ. Αυτό συμβαίνει επειδή η καφεΐνη είναι διεγερτικό και το αλκοόλ είναι καταθλιπτικό.

Ως αποτέλεσμα, ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που διατρέχετε όταν συνδυάζετε τα δύο αυτά στοιχεία είναι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, καθώς η καφεΐνη καλύπτει τις επιδράσεις του. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να περιορίσετε το πόσο συχνά αναμιγνύετε την καφεΐνη με το αλκοόλ.

Πώς η ανάμειξη καφέ και αλκοόλ θέτει σε κίνδυνο την υγεία σας

Καφές με αλκοόλ

Δεδομένου ότι η καφεΐνη και το αλκοόλ έχουν πολύ διαφορετικές επιδράσεις στο σώμα, η ανάμειξη των 2 δεν είναι καλή για την καρδιά σας. Επειδή η καφεΐνη είναι διεγερτικό και το αλκοόλ είναι ηρεμιστικό, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η καρδιά σας φτερουγίζει όταν τα καταναλώνετε μαζί. Η διαιτολόγος Bonnie Taub-Dix λέει στο Livestrong ότι η ανάμειξη καφέ και αλκοόλ μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνη, ειδικά εάν έχετε καρδιακή πάθηση.

Επειδή η ανάμειξη καφεΐνης και αλκοόλ μπορεί να σας ενθαρρύνει να πίνετε πολύ αλκοόλ, μπορεί, επίσης, να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κατανάλωση πολύ αλκοόλ μπορεί να αυξήσει μια ορμόνη που ονομάζεται ρενίνη σε βαθμό που μπορεί να συσπάσει τα αιμοφόρα αγγεία σας και να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών.

Καφές με αλκοόλ

Η Taub-Dix προειδοποιεί, επίσης, κατά του συνδυασμού καφεΐνης και αλκοόλ επειδή μπορούν να επιδεινώσουν το άγχος και την κατάθλιψη. Για παράδειγμα, όταν συνδυάζεται με αλκοόλ, η υπερβολική πρόσληψη καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ύπνου, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε επιπτώσεις την επόμενη μέρα και μετά.

Η διαιτολόγος και personal trainer Nicole Rodriguez λέει στο Livestrong ότι η κατανάλωση πολλών ποτών με καφεΐνη και αλκοόλ μπορεί, επίσης, να οδηγήσει σε αφυδάτωση και να επηρεάσει αρνητικά το γαστρεντερικό σας σύστημα.

Σε αυτό που καταλήγει, λοιπόν, το healthdigest.com, είναι ότι μπορείτε να απολαμβάνετε αραιά και πού τον αγαπημένο σας εσπρέσο μαρτίνι, αλλά φροντίστε μόνο να μην σας γίνει συνήθεια.