Η κομψή και πρωτοποριακή, μποέμ διακόσμηση σπιτιού μπορεί να περιλαμβάνει σχεδόν οτιδήποτε σας αρέσει. Δεν υπάρχει καμία λέξη για να περιγράψει το boho-chic μάλλον, είναι μια διάθεση που εμφανίζεται μέσα από μια σειρά από εκλεκτικά χαρακτηριστικά. Με απλά λόγια, λοιπόν, ένα μποέμ στυλ συνδυάζει χρώματα, σχέδια και αντικείμενα από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το housedigest.com.

Boho διακόσμηση σπιτιού

Πώς θα την επιτύχετε στο χώρο σας; Οι τρέχουσες boho-chic τάσεις περιλαμβάνουν ζεστά χρώματα, γήινους τόνους και διακοσμητικά σε μεταλλικές αποχρώσεις. Η ιδέα είναι να συνδυάσετε φυσικά υλικά, όπως μετάξι και λινάτσα, με vintage έπιπλα. Μοναδικά φωτιστικά και φυτά προσθέτουν ζεστασιά και ενέργεια στα δωμάτια, ενώ τα χειροποίητα αντικείμενα συνδυάζονται με τα πάντα. Αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, λοιπόν, παρακάτω θα βρείτε 10 τρόπους για να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο, boho-chic σπίτι.

Ξεκινήστε με την υφή

Η υφή είναι ένα καθοριστικό στοιχείο του boho-chic στυλ. Η τέχνη μακραμέ είναι μια δημοφιλής επιλογή για ένα boho-chic σπίτι, επειδή προσθέτει υφή από φυσικά προϊόντα, όπως το βαμβάκι και το μαλλί. Αναζητήστε μια ενδιαφέρουσα κρεμάστρα τοίχου ή κρεμάστρα φυτών εσωτερικού χώρου. Μπορείτε πάντα να φτιάξετε και κάτι δικό σας.

Boho διακόσμηση σπιτιού

Προσθέστε έντονα χρώματα

Τα έντονα χρώματα σε διάφορα σημεία του δωματίου είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό του boho-chic στυλ. Προσθέστε μια πινελιά χρώματος με μια καρέκλα, μερικά πολύχρωμα μαξιλάρια ή ένα εντυπωσιακό χαλί.

Συμπεριλάβετε διαφορετικά υφάσματα

Η ποικιλία των υφασμάτων είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα του μποέμ σικ στυλ. Διάφορα βελούδινα μαξιλάρια, ένα μάλλινο ριχτάρι και ένα κάλυμμα κρεβατιού σενίλ συνδυαστικά θα προσθέσουν μια αντισυμβατική ατμόσφαιρα που δίνει χαρακτήρα στο δωμάτιό σας.

Boho διακόσμηση σπιτιού

Ενισχύστε με χαλιά

Η boho-chic διακόσμηση περιλαμβάνει, σχεδόν, πάντα χαλιά με πολύ χρώμα ή/και υφή. Από πολυτελή shags μέχρι tribal prints, βρείτε ένα χαλί που συμπληρώνει τα άλλα στοιχεία στο δωμάτιό σας και τα συνδέει τέλεια.

Ενσωματώστε vintage κομμάτια

Τα vintage κομμάτια ταιριάζουν πολύ με το boho-chic στυλ. Τα καλύτερα μέρη για να βρείτε πραγματικά ξεχωριστά αντικείμενα για να προσθέσετε στη διακόσμησή σας είναι τα καταστήματα λιανικής και τα καταστήματα με αντίκες. Από καρέκλες από ρατάν μέχρι ψάθινα τραπέζια και αναπαλαιωμένα κλουβιά, τα vintage στοιχεία δίνουν στον χώρο σας μια μοναδική αίσθηση.

Boho διακόσμηση σπιτιού

Καλωσόρισε τη φύση στο σπίτι σας

Φέρνοντας μερικά από τα υπαίθρια φυτά μέσα θα φωτίσετε κάθε boho-chic χώρο και τα καλά νέα είναι ότι τα φυτά διατίθενται σε διάφορα μεγέθη. Εάν δεν έχετε πολύ χώρο, επιλέξτε παχύφυτα. Διαφορετικά, προτιμήστε φυτά που σας κάνουν να νιώθετε πιο όμορφα. Επίσης, να επιλέγετε πάντα φυτά που θα λειτουργούν με τον φωτισμό στα δωμάτιά σας.

Προσθέστε ενδιαφέρουσα τέχνη

Επειδή το μποέμ στυλ δεν έχει πραγματικούς περιορισμούς, μπορείτε να ενσωματώσετε σχεδόν οποιοδήποτε είδος τέχνης για να βελτιώσετε τη διακόσμησή σας. Η αφηρημένη τέχνη τοίχων, τα ασυνήθιστα βάζα και τα διακοσμητικά πιάτα είναι μερικά μόνο στοιχεία που θα προσθέσουν ενδιαφέρον στο χώρο σας.

Boho διακόσμηση σπιτιού

Γίνετε ουδέτεροι

Το μποέμικο στυλ είναι γενικά ουδέτερο με γήινους τόνους. Ενώ τα ζωντανά prints και τα πολύχρωμα κομμάτια μπορούν να χωρέσουν στη boho-chic διακόσμηση, η συνολική χαλαρή διάθεση του boho-chic πηγάζει από τους ουδέτερους τόνους του.

Επιλέξτε μοναδικό φωτισμό

Οι επιλογές φωτισμού σάς δίνουν την ευκαιρία να προσθέσετε κάτι ασυνήθιστο στη boho-chic διακόσμηση σας. Τα γυάλινα ή μεταλλικά κρεμαστά φωτιστικά είναι μια επιλογή για μικρότερους χώρους, ενώ τα vintage φωτιστικά δαπέδου και επιτραπέζια φωτιστικά μπορεί να λειτουργούν καλύτερα σε ανοιχτούς χώρους.

Boho διακόσμηση σπιτιού

Κρατήστε τη διακόσμησή σας casual

Πάνω από όλα, το boho-chic στυλ είναι casual και άνετο. Όταν συνδυάζετε τα κομμάτια σας, πραγματικά δεν μπορείτε να κάνετε λάθος όταν δημιουργείτε έναν χώρο που είναι άνετος και φιλόξενος.