Μήπως το χρώμα των μαλλιών ξεθωριάζει εύκολα; Η λύση για την ανανέωση και τόνωση του χρώματος είναι μια μάσκα μαλλιών. Διαβάστε συνταγές ειδικές για κάθε τύπο τρίχας.

Μάσκα για κόκκινα μαλλιά

Τι θα χρειαστείς

Καρότα και μούρα (κάθε είδους): Τα καρότα και τα μούρα μπορούν να αναδείξουν το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά.

Γιαούρτι: Το γιαούρτι με το λακτικό οξύ που περιέχει βοηθά τα αντιοξειδωτικά από τα μούρα και καρότα να περάσουν στο μαλλί και να βοηθήσουν να κλειδώσει το χρώμα στις κόκκινες τούφες.

Μέλι: Φυσικό υγραντικό, βοηθά στην ενυδάτωση των μαλλιών.

Η συνταγή

Βάζεις στο μπλέντερ 3 μέτρια καρότα, μισή κούπα cranberries και χτυπάς μέχρι να γίνουν πάστα. Προσθέτεις 3 κουταλιές γιαούρτι, 2 κουταλιές μέλι και ανακατεύεις.

Αφού λούσεις τα μαλλιά και φύγει το πολύ νερό, απλώνεις τη μάσκα κάνοντας μασάζ από την ρίζα ως τις άκρες. Αφήνεις για 1 με 2 λεπτά και ξεβγάζεις.

Μάσκα για ξανθά μαλλιά

Τι θα χρειαστείς:

Λεμόνι, πατάτα, χαμομήλι: Το χαμομήλι και το λεμόνι καθαρίζουν το ξανθό μαλλί από την κιτρινίλα. Τα ένζυμα της πατάτας κάνουν λαμπερά τα ξανθά μαλλιά μετά την αλληλεπίδρασή τους με το χυμό λεμονιού.

Η συνταγή:

Στύβεις το χυμό από ένα λεμόνι. Καθαρίζεις μια πατάτα (ωμή) και την περνάς από το μπλέντερ μαζί με το λεμόνι μέχρι να γίνει πάστα. Προσθέτεις μισό φλιτζάνι χαμομήλι σε θερμοκρασία δωματίου – όχι καυτό και ανακατεύεις.

Λούζεις τα μαλλιά, απλώνεις την κρέμα και αφήνεις για 2-3 λεπτά. Ξεπλένεις.

Μάσκα για καστανά μαλλιά

Tι θα χρειαστείς:

Κακάο- μέλι-γιαούρτι- ξίδι: Το κακάο χαρίζει σκούρο πλούσιο καφέ χρώμα στα καστανά μαλλιά. Το μέλι ενυδατώνει, ενώ το λακτικό οξύ του γιαουρτιού αλλά και το ξίδι, περνούν στο εσωτερικό της τρίχας, αφήνοντας το κακάο να διαποτίσει τα καστανά μαλλιά.

Η συνταγή:

Σε ένα μπολ βάζεις, μισή κούπα κακάο σε σκόνη, μισή κούπα γιαούρτι, 1 κουταλάκι μέλι και ένα κουταλάκι ξίδι μήλου. Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Λούζεις τα μαλλιά, αφαιρείς τα πολλά νερά και απλώνεις τη μάσκα για 2-3 λεπτά. Κλείνεις τη μάσκα με μια πετσέτα και ξεπλένεις.

Πηγή: womenonly.gr