Υλικά για 4-6 άτομα

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο ψιλοκομμένο σε κύβους
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές βούτυρο
αλάτι – πιπέρι
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 συσκευασία παπαρδέλες
1 κλωναράκι μαϊντανό ψιλοκομμένο για σερβίρισμα
1 κούπα ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής κόβουμε το κρέας σε κομμάτια με μέγεθος αυγού και το τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας, μαζί με τα κρεμμύδια και το βούτυρο για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας, αλάτι, πιπέρι, τη ντομάτα και τη ζάχαρη.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να ψηθούν για περίπου 35 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Τέλος, βγάζουμε το πιάτο και αφήνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, για να πυκνωσεί η σάλτσα.

Στη συνέχεια, βράζουμε τις παπαρδέλες σε αρκετό αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και σουρώνουμε.

Σερβίρουμε το μοσχαράκι με τις παπαρδέλες και πασπαλίζουμε με ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συμβουλή:

Το κρέας μπορεί να είναι και αρνίσιο ή χοιρινό, αλλά όχι βοδινό.

Το τσιγάρισμα του μοσχαρίσιου κρέατος πρέπει να γίνεται σε δυνατή φωτιά, για να απορροφηθούν τα υγρά του γρήγορα και να μη γίνεται σαν βραστό.