Υλικά για 4-6 άτομα

Για τη γέμιση

500 γραμμάρια φέτα σκληρή πικάντικη χοντροκομμένη
200 γραμμάρια ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
130 γραμμάρια τραχανάς
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
300-350 ml γάλα
4 αυγά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο ελαιόλαδο επιπλέον για να αλείψουμε την πίτα

Για τη ζύμη

1 πακέτο φύλλο κρούστας εμπορίου

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Σε ένα βαθύ μπολ ή σε μια γαβάθα χτυπάμε τα αυγά.

Αμέσως μετά ρίχνουμε 130 γραμμάρια τραχανά, 500 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη, 200 γραμμάρια ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά, 300-350 ml γάλα, 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά και 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα. Πριν συνεχίσουμε, ανοίγουμε το φούρνο, για να προθερμανθεί.

Τον προθερμαίνουμε βάζοντας τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις, στη 2 σκάλα.

Αλείφουμε ένα ταψί διαστάσεων περίπου 25×35 εκατοστά με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

Για τη συναρμολόγηση γέμισης – ζύμης

Απλώνουμε στο ταψί δύο φύλλα κρούστας. Αδειάζουμε από πάνω τη γέμιση με τη φέτα και τη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά μαζί με τον τραχανά. Σκεπάζουμε με άλλα δύο φύλλα κρούστας.

Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε σε κομμάτια την πίτα και αλείφουμε την επιφάνειά της με ελαιόλαδο.

Βάζουμε την πίτα στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 60 λεπτά. Επιβεβαιώνουμε ότι είναι έτοιμη βλέποντας ότι έχει ροδίσει η επιφάνειά της.