Οι γυναίκες πορνοστάρ έχουν λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα από τις υπόλοιπες γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, που πραγματοποιήθηκε σε 177 πορνοστάρ ηλικίας από 18 έως 50 ετών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν μεγαλύτερη αυτό-εκτίμηση, περισσότερα θετικά συναισθήματα και απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο.

Συνήθως οι πορνοστάρ έχουν την πρώτη τους σεξουαλική επαφή σε πολύ μικρότερη ηλικία από τα υπόλοιπα κορίτσια, γύρω στα 15 και πηγαίνουν κατά μέσο όρο με 75 άντρες, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτόν τον αριθμό οι σεξουαλικές επαφές που έχουν στο πλαίσιο της δουλειάς τους.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι πάνω από το 1/3 των ερωτηθέντων ήταν γυναίκες παντρεμένες ή σε σοβαρή σχέση και το 44% ήταν μόνες τους.

Παράλληλα, η πλειοψηφία των εργαζόμενων γυναικών στην βιομηχανία πορνό κοιμόντουσαν καλύτερα και είχαν περισσότερη ενέργεια.

Οι επιστήμονες που δημοσίευσαν τα πορίσματα της μελέτης τους στην «Επιθεώρηση για την Σεξουαλική Έρευνα» υποστηρίζουν ότι η δουλειά που κάνουν τους αναπτερώνει το ηθικό καθώς αποκτούν περισσότερη εκτίμηση για τον εαυτό τους και το σώμα τους αποσπώντας τον θαυμασμό του ανδρικού φύλου.