Ο αποκαλούμενος και «Κάιζερ της μόδας», Karl Lagerfeld όταν αποφασίζει να δημιουργήσει κάτι ξεχωριστό, το κάνει δίχως να λογαριάζει τη σπανιότητα και άρα κοστολόγηση των πρώτων υλών.

Το τελευταίο δημιούργημα του γερμανού δημιουργικού διευθυντή της Chanel, είναι πιθανότατα το πιο ακριβό κολάρο στον κόσμο.

Το αξεσουάρ που μοιάζει εμπνευσμένο από κολάρο κατοικίδιου (!) είναι στολισμένο με μαύρα διαμάντια 40 καρατίων καθώς και ένα μεγάλο σμαράγδι.

Η τιμή του αγγίζει τις 29.000 λίρες αγγλίας, ήτοι περίπου 36.000 ευρώ και ο αγοραστής θα λάβει και σημείωμα με την υπογραφή του ίδιου του Lagerfeld.

Πριν, όμως, τεθεί προς πώληση, το πανάκριβο κολάρο θα εκτεθεί σε έκθεση διαμαντιών στο Λονδίνο. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου και αποτελεί μέρος μεγάλης έκθεσης που διοργανώνεται στο πλαίσιο των εορτασμών του αδαμάντινου ιωβηλαίο.

«Είμαι γνωστός για την αγάπη μου στα κολάρα και ήθελα να δημιουργήσω ένα πραγματικά συλλεκτικό κομμάτι με αυτό το μοναδικό αντικείμενο. Συνδυάζει το αρσενικό με το θηλυκό και ενώνει τον κόσμο των κοσμημάτων και της υψηλής ραπτικής. Για μένα το κολάρο αυτό είναι μια δουλειά τέχνης και κάτι που σταματάς για να το θαυμάσεις», δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του.