Οι κηλίδες και οι πανάδες αποτελούν «πονοκέφαλο» για αρκετές γυναίκες καθώς επηρεάζουν την εμφάνιση της επιδερμίδας. Υπάρχει άραγε ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπιστούν;

Αρχικά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι πρόκειται για δυσχρωμίες του δέρματος που δημιουργούνται εξαιτίας τόσο αρμονικών παραγόντων όσο και από την έκθεση στον ήλιο. Και αν για την πρώτη περίπτωση δεν είναι και τόσο εύκολο να επέμβουμε προκειμένου να διορθωθεί το πρόβλημα, η δεύτερη είναι στη διακριτική μας ευκαιρία να περιοριστεί.

Αυτό σημαίνει, η έκθεση στον ήλιο να γίνεται με μέτρο και όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και το χειμώνα. Σημαντική είναι βέβαια και η χρήση του αντηλιακού.

Ειδική φροντίδα για την έκθεσή τους στον ήλιο πρέπει να δείξουν ειδικά όσοι γνωρίζουν ότι οι γονείς τους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Όσον αφορά τώρα την αντιμετώπισή τους αφού κάνουν την εμφάνισή τους στο δέρμα, μια ολοκληρωμένη θεραπεία περιλαμβάνει λευκαντικές κρέμες και πίλινγκ. Επίσης υπάρχει και η επιλογή του λέιζερ που γίνεται με επίσκεψη σε ειδικές κλινικές.