Κατά μέσο όρο, ένα καλό σουτιέν έχει διάρκεια ζωής από έξι μήνες έως δύο χρόνια, αλλά το ακατάλληλο πλύσιμο μπορεί να προκαλέσει τραγικά αποτελέσματα και μια πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής. Το σωστό πλύσιμο θα βοηθήσει το σουτιέν μας να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό, ένα απαλό απορρυπαντικό ή σαπούνι, και πλύντε το στο χέρι ή σε μια απαλή πλύση στο πλυντήριο. Υπάρχουν σαπούνια στο εμπόριο για ευαίσθητα ρούχα. Υλικά:

  • Ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σαμπουάν για μωρά
  • Ένα έως δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο

Ζεσταίνουμε το νερό σε ένα φλιτζάνι. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να αναμιχθούν καλά. Ρίχνουμε το διάλυμα στο νεροχύτη στο χλιαρό νερό και πλένουμε το σουτιέν με τα χέρια. Μπορείτε επίσης, να χρησιμοποιήσετε σαπούνι Καστίλλης. Απλά αραιώστε το σαπούνι σε νερό και χρησιμοποιήστε το στον απαλό κύκλο του πλυντηρίου ή πλύντε το στο χέρι. Και τέλος… το φλέγον ζήτημα… πόσο συχνά θα πρέπει να πλένετε τα σουτιέν σας; Λοιπόν, οι περισσότεροι επαγγελματίες, λένε ότι δεν πρέπει να πλένετε τα σουτιέν σας κάθε φορά που φοράτε, αλλά μετά από 2-4 φορές. Τώρα, αν έχετε ιδρώσει και θέλετε να το φρεσκάρετε, φυσικά και θα το πλύνετε! Πηγή: neadiatrofis.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.