Το ράμεν έχει κατακτήσει τον δυτικό κόσμο, αλλά τι είναι αυτό το πιάτο και τι έχει οδηγήσει στο να είναι τόσο δημοφιλές σε όλο τον κόσμο -ακόμη και το διάστημα; Με απλά λόγια, το ράμεν είναι μια ιαπωνική σούπα ζυμαρικών, με συνδυασμό ενός πλούσιου αρωματισμένου ζωμού, ενός από τους διάφορους τύπους ζυμαρικών και μια επιλογή κρεάτων ή λαχανικών, συχνά με ένα βραστό αυγό. Στην Ιαπωνία το ράμεν θεωρείται γρήγορο φαγητό, με πολλά μικρά εστιατόρια και πλανόδιους πωλητές να προσφέρουν ένα ζεστό μπολ με αυτή τη νόστιμη σούπα.

Αν και συνδέεται με την ιαπωνική κουζίνα, η σούπα ράμεν είχε τις ρίζες της στην Κίνα πριν φτάσει στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το First We Feast. Τα στιγμιαία ράμεν κυκλοφόρησαν στην αγορά το 1958, ενώ η Britannica εξηγεί ότι εφευρέθηκε από τον Momofuku Ando αφού είδε ελλείψεις τροφίμων στην Ιαπωνία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ράμεν

Ο ίδιος, βρήκε έναν τρόπο να αρωματίζει τα ζυμαρικά με κοτόσουπα και να τα τηγανίζει. Στη συνέχεια, το βραστό νερό μπορούσε να προστεθεί στα στεγνά νουντλς για ένα εύκολο και θρεπτικό πιάτο. Έτσι γεννήθηκαν τα στιγμιαία νουντλς.

Τα ειδικά ράμεν για το διάστημα

Ράμεν

Αλλά οι εφευρέσεις του Momofuku Ando αναφορικά με τα νουντλς δεν σταμάτησαν εκεί, ούτε καν στη Γη. Στα 94 του χρόνια, σύμφωνα με την εταιρεία του, τη Nissin, ο Ando σκέφτηκε το «Space Ram» το 2005, κάνοντας αλλαγές στο στιγμιαίο ράμεν του, ώστε να μπορεί να καταναλωθεί στο διάστημα. Το 2005, ο Ιάπωνας αστροναύτης Soichi Noguchi έγινε ο πρώτος αστροναύτης που έφαγε στιγμιαία ζυμαρικά στο διάστημα. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Noguchi τα πήρε μαζί του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Για να προσαρμοστούν στις συνθήκες του διαστήματος, τα ράμεν δεν απαιτούν βραστό νερό, αναφέρει το Sora News 24. Μπορεί να φτιαχτεί με νερό που έχει θερμοκρασία 70 βαθμούς Κελσίου, στο οποίο έχουν πρόσβαση οι αστροναύτες. Τα νουντλς και ο ζωμός είναι, επίσης, πιο παχύρρευστα, ώστε να υπάρχουν λιγότερα πιτσιλίσματα στο αβαρές περιβάλλον τους. Η εταιρεία Nissin φτιάχνει τώρα και γεύσεις γαρίδας και κάρυ εκτός από το πιο κλασικό κοτόπουλο. Έτσι, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα απολαύσετε ένα μπολ ράμεν, να είστε ευγνώμονες που η βαρύτητα λειτουργεί υπέρ σας.