Από όλες τις παρασκευές αυγών, μία από τις πιο βασικές, και διαδεδομένες, είναι τα βραστά αυγά. Με το βάψιμο των κόκκινων αυγών να πλησιάζει, σίγουρα ο καθένας αναρωτιέται ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα βράσει χωρίς, ωστόσο, να του σπάσουν.

Υπέροχα για ένα πλούσιο και χορταστικό πρωινό ή σνακ ή ως βάση για αυγοσαλάτα ή γεμιστά, τα βραστά αυγά αποτελούν μια πολύ εύκολη λύση, καθώς το μόνο που απαιτούν είναι μόνο μια κατσαρόλα και λίγο νερό.

Βραστά αυγά

Ωστόσο, υπάρχει μια παγίδα που μερικές φορές παραμορφώνει αυτήν την τόσο θρεπτική τροφή, και αυτή είναι τα ραγισμένα τσόφλια, τα οποία μπορεί να κάνουν τα μαγειρεμένα ασπράδια αυγών να διαρρεύσουν από το αυγό μέσα στο νερό. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να βράσετε τα αυγά σας με επιτυχία χωρίς να σπάσουν.

Μην ρίχνετε τα αυγά σε ήδη βραστό νερό

Βραστά αυγά

Αν και τα βραστά αυγά μπορεί να ακούγονται πολύ εύκολα στην παρασκευή τους θεωρητικά, τελικά στην πράξη χρειάζεται μεγάλη μαεστρία για να καταφέρετε να μην σας σπάσουν κατά τη διάρκεια του βρασίματος. Όπως σημειώνει το The Kitchn, λοιπόν, ο νούμερο ένα τρόπος για να αποφύγετε τα ραγισμένα αυγά κατά το βράσιμο είναι να τοποθετήσετε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με δροσερό νερό (από τη βρύση) και στη συνέχεια να βάλετε το νερό και τα αυγά να βράσουν μαζί.

Εάν ρίξετε ολόκληρα τα αυγά σε βραστό ή πολύ ζεστό νερό, οι πιθανότητες να σπάσει το κέλυφός τους είναι υψηλές, λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ των αυγών και του νερού, σύμφωνα με το Southern Living. Και αυτός είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο το thetastingtable.com συνιστά να πάτε το κόλπο ένα βήμα παραπέρα και να έχετε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα βράσετε.

Άλλη μια συμβουλή για το βράσιμο των τέλειων αυγών είναι να επιλέξετε μια κατσαρόλα που να είναι αρκετά μεγάλη. Εάν η κατσαρόλα σας είναι πολύ μικρή και τα αυγά είναι στριμωγμένα μεταξύ τους, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να χτυπηθούν μεταξύ τους κατά το μαγείρεμα και να σπάσουν.