Κι όμως, υπάρχουν ειδικά μαραφέτια για να τρως… έντομα!

Έτσι κάνεις το σωστό τσιμπούσι με σκορπιούς και σκουλήκια


Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ
20:04
16/06/2017
Κι όμως, υπάρχουν ειδικά μαραφέτια για να τρως… έντομα!
3
loading

Τα έντομα έχουν υψηλή διατροφική αξία, καθώς παραμένουν πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Ο ΟΗΕ υπολόγισε μάλιστα πως μέχρι το 2050 θα τρεφόμαστε κανονικά με την πολυπληθέστερη ομοταξία του ζωικού βασιλείου, απολαμβάνοντας κονσομέ από κάμπιες και finger food με σκαθάρια!

Οι μεγαλύτεροι σεφ ετοιμάζουν ήδη νέες και λαχταριστές συνταγές, όπως ακρίδες με κάρι, κεφτέδες από σκουλήκια και άλλα τέτοια υπέροχα, την ίδια ώρα που διάφορες εταιρίες πουλούν εδώ και καιρό στη Δύση τα πεντανόστιμα έντομά τους.

zouzznirfg2

Πώς θα τα τρώμε όμως όλα αυτά τα φτερωτά χωρίς τα κατάλληλα επιτραπέζια σκεύη; Το παραδοσιακό μαχαιροπίρουνο μοιάζει άχρηστο εδώ, ή τουλάχιστον αναποτελεσματικό. Γι’ αυτό και είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν στο εμπόριο νέα σκεύη ειδικά για τη βρώση εντόμων!

zouzznirfg3

Από μαραφέτια για να πιάνεις σωστά τον σκορπιό μέχρι και τρόπους για να βυθίζεις τη μασέλα σου σε ολότελα διαφορετικές φτερούγες από αυτές που είχες συνηθίσει, ο μπαξές έχει από όλα εδώ.

Στην αγορά θα διατίθενται σύντομα σετ chopsticks με μυτερές απολήξεις, κουταλάκια για τη σύνθλιψη και την πολτοποίηση των εντόμων, πιρουνάκια με πολλές μικρές προεξοχές, ακόμα και τσιμπίδες που φοριούνται στον αντίχειρα και το μεσαίο δάχτυλο για τον καλύτερο χειρισμό του εντόμου από το πιάτο ως τον… ουρανίσκο.

zouzznirfg4

Τηγανιτή κατσαριδούλα κανείς;

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar !!!!!!!!

    Τι χαζομαρες ειναι αυτες ακου εκει σκορπιους,σκουλικια και.....ίου....ποιος θα ετρωγε αυτα τα πραγματα μας εβγαλαν και σετ για τσιμπουσει ολο χαζομαρεςνα δω τι αλλο θα ακουσω ή μαλλον θα διαβασω

  2. avatar Q mark

    Αφού τις σιγοψήσετε στους 160 βαθμούς, απλώνετε τις κατσαρίδες στο πιάτο και τις ψιλοκόβετε.
    Χρησιμοποιείστε τα ποδαράκια για σχέδια και ντεκόρ.
    Σε μπωλ ρίξτε ένα μεγάλο φλυτζάνι μύγες και συνθλίψτε τις καλά με το ειδικό κουταλάκι για να βγουν τα ζουμιά. Σωτάρετε τα κατσαριδάκια με το νοστιμότατο αυτό πολτό.
    Τοποθετείστε, τέλος, 2-3 μεγάλους σκορπιούς στο πιάτο σας και γαρνίρετε με μυρμήγκια, σκουλήκια και σαρανταποδαρούσες.
    Έτοιμο!
    Οι ειδικές τσιμπίδες με μυτερές απολήξεις θα σας διευκολύνουν στο πιάσιμο του σκορπιού του οποίου το κεντρί είναι πολύ θρεπτικό, μασήστε το καλά.
    Τις κατσαρίδες θα τις πιάσετε με τα ειδικά πιρουνάκια με τις πολλές μικρές προεξοχές και για τα μικρότερα εντομάκια χρησιμοποιείστε τα chopsticks.
    Καλή σας όρεξη.

  3. avatar criskalts

    Δουλειά δεν είχε ο μπακάλης ζύγιζε τα @[email protected] του

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει