Γι’ αυτή την ιδιαίτερη παραλία, μία ανάσα από την κορυφή, δεν θα χρειαστείς καν πλοίο. Αν βρίσκεσαι στην Αττική θα κατευθυνθείς προς το δυτικό άκρο της, προς την Κόρινθο. Κι εκεί που τα νερά του Σαρωνικού συναντούν αυτά του Κορινθιακού, θα έχεις την ευκαιρία να ζήσεις μια εμπειρία – μυσταγωγία.

ΗΡΑΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Στο διαχρονικό Λουτράκι, που αλλάζει κι εξελίσσεται χωρίς να χάσει την αίγλη του, μετά την καταπράσινη Περαχώρα και κοντά στον φάρο του ακρωτηρίου Μαλαγκάβι, το αρχαίο Ηραίο θα φιλοξενήσει τις πιο συναρπαστικές βουτιές σου. Προχωρώντας δυτικά από τη λίμνη Βουλιαγμένης, προσπερνάς το πευκοδάσος και καταλήγεις στο ακρωτήρι με τον αρχαιολογικό χώρο. Καλώς ήρθες σε ακόμα μία εξαιρετική συνάντηση του παρελθόντος και του παρόντος αυτού του τόπου.

ΗΡΑΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Το Ηραίο αποτελείται από δύο τμήματα, αφιερωμένα προφανώς στην Ήρα. Η λατρεία της τοποθετείται στη Γεωμετρική περίοδο και η ανέγερση του πρώτου ναού στα 800 π.Χ. Το ακρωτήριο του Ηραίου έχει αναγνωριστεί και προστατεύεται ως αρχαιολογικός χώρος. Και τα ερείπιά του φτάνουν σχεδόν μέχρι τα θάλασσα.

ΗΡΑΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Σήμερα διασώζεται πλήθος κτισμάτων και χώρων, που σου επιτρέπουν να ταξιδέψεις νοερά στην εποχή που εδώ λατρευόταν η Ήρα. Και ο αρχαιολογικός χώρος γίνεται το πιο εντυπωσιακό φόντο για τις βουτιές σου, καθώς ουσιαστικά κάνεις μπάνιο μέσα στον αρχαίο ναό. Από τον κόλπο του Ηραίου θα απολαύσεις και το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα του Κορινθιακού.

ΗΡΑΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Γιατί να πας: Για να κάνεις βουτιές στη θάλασσα και την ιστορία. Πού αλλού θα κολυμπήσεις μια ανάσα από αρχαιολογικό χώρο, νιώθοντας τους αιώνες και την ιστορία να σημαδεύουν ανεξίτηλα με τον πιο συναρπαστικό τρόπο την περιοχή;

ΗΡΑΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

[niveabanner2018][/niveabanner2018]