Όταν πρωτοαντικρίζεις αυτό το συναπάντημα του μεγαλείου της φύσης και της ανθρώπινης δραστηριότητας, νομίζεις πως πρόκειται για κάποιο έργο τέχνης. Κάποιο εμπνευσμένο χέρι πήρε το ναυάγιο και το ακούμπησε προσεκτικά στα βότσαλα της ακτής, δημιουργώντας μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες, τις πιο ωραίες και τις πιο ατμοσφαιρικές παραλίες της Ελλάδας – και όχι μόνο.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΑΥΑΓΙΟ

Το διάσημο σε όλο τον κόσμο Ναυάγιο, στη Ζάκυνθο, είναι δημιούργημα μιας… ατυχούς συγκυρίας, από την άποψη πως πρόκειται πράγματι για ένα αληθινό ναυάγιο, του 1982. Λέγεται πως οι ντόπιοι ακόμα θυμούνται το φορτίο του- λαθραία τσιγάρα- να γεμίζει τη θάλασσα της περιοχής, και το πλήρωμα να κολυμπά για να ξεφύγει από τις αρχές.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΑΥΑΓΙΟ

Εσύ πάντως, δεν θα θελήσεις να ξεφύγεις από αυτό το εκθαμβωτικό σκηνικό. Προσεγγίζοντας την παραλία από τη θάλασσα- από όπου είναι και η μοναδική πρόσβαση – θα αφεθείς να σε συνεπάρει η απόκοσμη τελειότητά της, ο σπάνιος καμβάς της, βαμμένος στα χρώματα του πελάγους, με το πλοίο σαν ζωγραφισμένο στο χέρι.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΑΥΑΓΙΟ

Τα βράχια υψώνονται επιβλητικά σαν να προστατεύουν την ξεχωριστή εικόνα, και αντικατοπτρίζονται αγέρωχα στα καταγάλανα νερά. Αν πετύχεις τη θάλασσα να μοιάζει κι αυτή ζωγραφισμένη στο χέρι, είναι από τις θειούχες πηγές μέσα στις σπηλιές της παραλίας.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΑΥΑΓΙΟ

Γιατί να πας: Το ερώτημα εδώ είναι γιατί να μην πας; Μην το ψάχνεις, δεν υπάρχει κανένας λόγος να χάσεις αυτή την εικόνα, αυτό το σκηνικό, αυτή την εμπειρία. Και μιας και θα πας, κάνε και μια στάση στο ακρωτήρι πάνω από το Ναυάγιο, για να κατηφορίσεις στο σαν κρεμασμένο στο κενό μπαλκονάκι και να απολαύσεις τη μαγευτική θέα.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΑΥΑΓΙΟ

[niveabanner2018][/niveabanner2018]