Η Έδεσσα, αδιαμφισβήτητα, είναι μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Μακεδονίας. Γνωστή και ως «πόλη του νερού», αποτελεί πραγματικό υδάτινο παράδεισο, ενώ ο χαρακτηριστικός της καταρράκτης που στην κυριολεξία κόβει την ανάσα, προκαλεί σε όλους τους επισκέπτες δέος και θαυμασμό. Πρόκειται, άλλωστε, για το διασημότερο αξιοθέατο της πόλης, αλλά και δημοφιλή θέλγητρο για να την επισκεφτεί κανείς.

Χτισμένη στους πρόποδες του όρους Βέρμιο, μπορεί να μην έχει θάλασσα, αλλά μια βόλτα στην περιοχή προσφέρει ακαταμάχητη δροσιά -ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι διάσημοι καταρράκτες της Έδεσσας

Οι περίφημοι καταρράκτες της και τα πολυάριθμα κανάλια που την διασχίζουν, την κατατάσσουν στη λίστα με τις ομορφότερες πόλεις της χώρας μας. Έχει την ιδιαιτερότητα του νερού που την καθιστά έναν φανταστικό προορισμό που προσφέρει απίστευτες εικόνες στους επισκέπτες. Η Έδεσσα είναι προικισμένη με πολλές φυσικές ομορφιές, με απέραντη θέα στον κάμπο, πλούσια βλάστηση και φυσικά άφθονα νερά. Το μεγαλύτερο αξιοθέατό της στην ουσία είναι η φυσική της ομορφιά και κυρίως οι καταρράκτες της.

Επιπλέον ολόκληρη η πόλη της Έδεσσας διατηρεί πολλές γωνιές πρασίνου, με σημαντικά πάρκα στο κέντρο, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι μικρά ποταμάκια τη διατρέχουν, προσδίδοντάς της ένα ιδιαίτερο χρώμα.

Κατά την παραμονή του στην Έδεσσα, ο επισκέπτης, αδιαμφισβήτητα, εντυπωσιάζεται και νιώθει δέος μόλις αντικρίσει τον Καταρράκτη Κάρανο και το Διπλό Καταρράκτη οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο του γεωπάρκου Καταρρακτών και περιβάλλονται από το καταπράσινο τοπίο με τα αιωνόβια πλατάνια. Το σίγουρο είναι ότι αν σας αρέσουν οι εναλλακτικοί προορισμοί, η Έδεσσα πρέπει να μπει στη λίστα με τα σχέδιά σας.

Η γραφική συνοικία Βαρόσι, ένα πραγματικό κόσμημα για την Έδεσσα

Στη συνοικία Βαρόσι θα δείτε τα όμορφα παλιά σπίτια, μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, που θυμίζουν την παλιά Έδεσσα, ενώ θα απολαύσετε τη βόλτα σας στα στενά και γραφικά δρομάκια για να δείτε τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες της. Ολόκληρη η συνοικία έχει κηρυχθεί διατηρητέα.