Οι top 30 ιδιαίτερες παραλίες της Ελλάδας

Νο 5: Καλόγρια στο Δάσος Στροφυλιάς


ΤΑΞΙΔΙTOP 30 ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
8:54
20/07/2018
Οι top 30 ιδιαίτερες παραλίες της Ελλάδας
1
loading

Στην Καλόγρια της Στροφυλιάς συνδυάζονται αρμονικά τα χαρακτηριστικά που την αναδεικνύουν σε μία από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της Ελλάδας. Η ατελείωτη αμμουδιά έχει από τη μία πλευρά τη θάλασσα κι από την άλλη το δάσος, που με τα 20.000 στρέμματά του «αγκαλιάζει» το μήκος της παραλίας.

ΚΑΛΟΓΡΙΑ

Στη βόρεια πλευρά της, αμμόλοφος και αμμοθίνες παραπέμπουν σε κάποιο αφρικανικό τοπίο. Δημιουργός τους δεν είναι άλλος από τον άνεμο, που τους έχει σμιλεύσει βάζοντας τη δική του εξωτική πινελιά στο ούτως ή άλλως εντυπωσιακό τοπίο.

ΚΑΛΟΓΡΙΑ

Η προστατευόμενη περιοχή – από τη συνθήκη Ramsar- καλύπτει το κομμάτι από τον Πατραϊκό κόλπο έως την Κυλλήνη, και περιλαμβάνει το δάσος της Στροφυλιάς, την παραλία της Καλόγριας και τη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου.

ΚΑΛΟΓΡΙΑ

Με απλά λόγια, εδώ θα κάνεις μπάνιο σε παραλίαβραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, δίπλα στο μεγαλύτερο παραθαλάσσιο δάσος της Ελλάδας, με πεύκα και κουκουναριές. Στο φόντο τα κανάλια, φυσικά και τεχνητά, που «κεντούν» την έκταση του βιότοπου κι αφήνουν το γλυκό νερό να ανακατευτεί με την αρμύρα της θάλασσας.

ΚΑΛΟΓΡΙΑ

Γιατί να πας: Για τα κρυστάλλινα νερά με το γαλαζοπράσινο χρώμα, που σου θυμίζουν Αιγαίο, και το φυσικό περιβάλλον, που σου θυμίζει άλλη ήπειρο. Συνδυασμός που θα σε συνεπάρει!

ΚΑΛΟΓΡΙΑ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar alexandros 43

    Πανέμορφα μέρη και η παραλία της Καλογριάς και το δάσος της Στροφυλιάς! Και τα δύο μπορούμε να τα δούμε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=OvLbHGhiAOk (παραλία της Καλογριάς) και εδώ https://www.youtube.com/watch?v=Ta8AyDxpl30 (δάσος της Στροφυλιάς) σε δύο υπέροχα εναέρια βίντεο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει