Αν θέλετε να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα κατά την διάρκεια της προετοιμασίας των ταξιδιών σας πρέπει να λάβετε υπόψη κάποιες παραμέτρους οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση «προϋπολογισμός».

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε από την Expedia και την Airline Reporting Corporation (ARC) η περίοδος που θα επιλέξετε να πραγματοποιήσετε το ταξίδι σε συνδυασμό με την διάρκειά του είναι οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος των εισιτηρίων και της διαμονής.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση 2 δισεκατομμυρίων στοιχείων πτήσεων, αυτά που πρέπει να κάνουν οι ταξιδιώτες που δεν θέλουν να υπερβούν τον προϋπολογισμό τους είναι τα εξής:

  • Η χαμηλότερη μέση τιμή αεροπορικών εισιτηρίων επιτυγχάνεται με την κράτηση τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν την αναχώρηση, κατά προτίμηση Σαββατοκύριακο, με ημέρες αναχώρησης Πέμπτη ή Παρασκευή να προσφέρουν τις οικονομικότερες λύσεις.
  • Για την κράτηση της διαμονής οι πιο οικονομικές τιμές παρουσιάζονται, συνήθως, την Παρασκευή.
  • Η απευθείας πτήση δεν είναι πάντα και η πιο ακριβή. Για την κράτηση ή μη απευθείας πτήσης θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κι άλλα πράγματα όπως η ώρα αναμονής στο αεροδρόμιο μετεπιβίβασης κ.α.
  • Η προσεκτική επιλογή οικονομικής θέσης, αποδίδει τα μέγιστα όταν δεν προστίθενται επιπλέον υπηρεσίες όπως επιλογή θέσης, έλεγχος αποσκευών κ.α.
  • Η τιμή ενός αεροπορικού μπορεί να είναι χαμηλότερη έως και 25% αν γίνει επέκταση του ταξιδιού στα μέσα της εβδομάδας με διαμονή μέχρι και το Σάββατο.