Ταξιδεύοντας την Ελλάδα θα σε γοητεύσουν διάφορες γωνιές της που αποτελούν πραγματικό καμβά της φύσης. Ειδικά αν έχεις την ευκαιρία να δεις κάποια μέρη από ψηλά, θα νιώσεις δέος και θα επιβεβαιωθείς αν πιστεύεις ότι η Ελλάδα είναι μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου.

Ένα τέτοιο σημείο μοναδικής ομορφιάς, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv είναι και η Αλυκή Αιγίου. Εκεί θα δεις όλες τις αποχρώσεις της φύσης συγκεντρωμένες σ’ έναν ιδιότυπο ζωντανό πίνακα. Τον καμβά αυτόν στολίζουν τα υδρόβια πτηνά. Η λιμνοθάλασσα στο Αίγιο της Αχαΐας είναι πραγματικά το κάτι άλλο.

Αλυκή: Ένας καμβάς της φύσης που δεν μοιάζει με κανέναν

Η Αλυκή του Αιγίου είναι ένα σπάνιος υδροβιότοπος, ένα ιδιαίτερο οικοσύστημα στην πόλη του Αιγίου. Αν βρεθείς στην περιοχή, θα δεις ότι με έναν εντυπωσιακό τρόπο το υδάτινο και το χερσαίο στοιχείο συνυπάρχουν δημιουργώντας ένα οικολογικής σημασίας τοπίο που δεν θα δεις αλλού εύκολα.

Ο υδροβιότος αυτός ο οποίος είναι προστατευόμενος natura 2000 και φιλοξενεί κατά καιρούς σπάνια είδη πουλιών, ψαριών και άλλων οργανισμών. Μεταξύ αυτών που φιλοξενούνται ανά διαστήματα, υπάρχουν διάφορες ομάδες υδρόβιων και παρυδάτιων πουλιών. Τέτοιοι είναι οι κύκνοι και φοινικόπτεροι τα γνωστά και αγαπητά φλαμίνγκο-phoenicopterus ruber.  Αυτή η ποικιλότητα, αν και πολλοί δεν το γνωρίζουν, αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταξύ των υγροτόπων της Πελοποννήσου. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αναδειχθεί και ότι αποτελεί ιδιαίτερο προορισμό για τους φυσιολάτρες.

Αν είσαι τυχερός μπορεί όταν την επισκεφθείς να δεις τα νερά της να μοιάζουν με έναν «καθρέφτη». Και κάπως έτσι μοιάζει να  ζωγραφίζεται το απέραντο γαλάζιο του ουρανού μέσα στην λίμνη. Όταν εμείς βρεθήκαμε εκεί για παρατήρηση πουλιών, είδαμε κύκνους να περιφέρονται και πάπιες να διαλέγουν την τροφή τους. Σαν να γίναμε και εμείς ένα αυτού του οικοσυστήματος. Οι όμορφοι φοινικόπτεροι βουτούσαν ξαφνικά το μακρύ λαιμό τους με το ισχυρό ράμφος και έψαχνα για τροφή, πιθανόν καβούρια και γαρίδες.

Μαγικές εικόνες από αυτόν τον υδροβιότοπο, μας χαρίζει απλόχερα το κανάλι Haanity του Youtube. Μπορείς να δεις τους απίθανους συνδυασμούς των χρωμάτων και τη φύση να είναι ο καλύτερος ζωγράφος.

Ένα ταξίδι στον καμβά της φύσης… Απόλαυσέ τον!