Δύο πελώριοι βράχοι αγκαλιάζουν την μικροσκοπική και άγνωστη παραλία στη Μέσα Μάνη, δημιουργώντας ένα άκρως επιβλητικό σκηνικό που φέρνει στο νου εικόνες από Νότια Ιταλία.

Ο λόγος για τον ήσυχο και μικροσκοπικό Μέζαπο, σε απόσταση μόλις 8 χμλ. από το Γερολιμένα, στη Μέσα Μάνη του δήμου Οιτύλου.

Προστατευμένος από την χερσόνησο Τηγάνι ο λιλιπούτειος ψαράδικος οικισμός κρύβει δυο εξίσου μικρές παραλίες, οι οποίες περιβάλλονται από κάθετους επιβλητικούς βράχους που προσθέτουν στο, ήδη άγριο, τοπίο επιπλέον επιβλητικότητα.

Κοντά στις παραλίες υπάρχουν δύο θαλάσσιες σπηλιές στα βράχια που μπορεί όποιος θέλει να εξερευνήσει κολυμπώντας στα γαλαζοπράσινα νερά, ή να χαλαρώσει στην παραλία με θέα το κάστρο στο Τηγάνι.

Εδώ, δεν υπάρχουν τουριστικές εγκαταστάσεις και υποδομές, ενώ οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την αλιεία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλη η χερσόνησος Τηγάνι παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ενδείκνυται και για πεζοπορία. Από τα πιο σημαντικά σημεία της διαδρομής που ξεκινάει από το Σταυρί, λίγο πιο κάτω από τον Μέζαπο, το πυργόσπιτο της Αγίας Κυριακής και τα ερείπια ενός φράγκικου κάστρου του 13ου αιώνα, μετά από 45 λεπτά πεζοπορίας.