Ενημερωτική εκδήλωση για τον πολιτισμό στη Μεσσηνία την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου

Ανοιχτή για το ευρύ κοινό, διοργανώνεται από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
12:13
17/12/2018
Ενημερωτική εκδήλωση για τον πολιτισμό στη Μεσσηνία την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου
loading

Το «Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» ολοκληρώνει τις δράσεις του για το 2018 με μια ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Ο πολιτισμός ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης για τη Μεσσηνία», που διοργανώνεται την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 17.00, στο Συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Elite City Resort, στην Καλαμάτα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σκοπός της εκδήλωσης, που είναι ανοιχτή στο κοινό, είναι να παρουσιαστεί από τους φορείς και τα ιδρύματα της περιοχής η υφιστάμενη κατάσταση του πολιτισμού στη Μεσσηνία. Παράλληλα, μέσα από σχετική συζήτηση θα αναδειχθούν τυχόν προβλήματα και ζητήματα και θα διατυπωθούν προτάσεις για το μέλλον, με στόχο την περαιτέρω συμβολή του πολιτισμού στη βιώσιμη ανάπτυξη της Μεσσηνίας.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν και θα συζητήσουν με το κοινό ο Πέτρος Θέμελης,  Επικεφαλής του Ανασκαφικού Έργου στην Αρχαία Μεσσήνη, η Λίντα Καπετανέα,  Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, η Δρ. Ευαγγελία Μηλίτση -Κεχαγιά, Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, ο Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» και ο Δημήτρης Μανιατάκης, Πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος.

Παράλληλα, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν κλειστές συναντήσεις εργασίας μεταξύ προσκεκλημένων φορέων και ιδρυμάτων, προκειμένου να καταγραφούν οι υφιστάμενες προκλήσεις και ανάγκες σχετικά με την ανάπτυξη της άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομίας της Μεσσηνίας, καθώς επίσης θα προσδιοριστούν και ιεραρχηθούν προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων με σκοπό να αναπτυχθεί ένας στρατηγικός σχεδιασμός για την πολιτιστική ανάπτυξη στη Μεσσηνία.

Χώρος διεξαγωγής κεντρικής εκδήλωσης για το κοινό: Συνεδριακό Κέντρο ELITE CITY RESORT/ Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 17:00

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει