Μια μοναδική εμπειρία ζωής, ένα αξέχαστο ταξίδι μπορεί να σας χαρίσει η συμμετοχή σας σε έναν αγώνα Μαραθωνίου, από τους εκατοντάδες που διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς διαλέξαμε για εσάς τους 20 πιο διάσημους, περιπετειώδεις και εντυπωσιακούς για να διαλέξετε.

Φτιάξτε βαλίτσες και δέστε τα κορδόνια σας. Φύγαμε!

Νο. 4. Marathon du Medoc, Γαλλία, Σεπτέμβριος

Η περιοχή Medoc της Γαλλίας είναι διάσημη για τις εξαιρετικής ποιότητας ποικιλίες κρασιού που παράγει. Ο μαραθώνιος που διοργανώνεται κάθε χρόνο εκεί, λοιπόν, δεν θα μπορούσε παρά να τιμήσει την οινική παράδοση του τόπου.

Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση και οι αθλητές θα διανύσουν την απόσταση των 42 χιλιομέτρων στις 13 Σεπτεμβρίου 2014. Μάλιστα έχει γίνει γνωστό και το θέμα του μαραθωνίου, που θα είναι «Οι χώρες του κόσμου και τα καρναβάλια τους».

Ο αγώνας είναι διάσημος, μεταξύ άλλων, για την εορταστική ατμόσφαιρα που επικρατεί, αφού και λόγω του θέματος, που ανακοινώνεται κάθε χρόνο, το 90% των συμμετεχόντων τρέχουν μεταμφιεσμένοι με ευφάνταστες στολές.

Η διαδρομή περνά ανάμεσα από τους πιο διάσημους αμπελώνες της περιοχής και οι αθλητές καλούνται να ξεκουραστούν σε διάφορα σημεία, όπου γεύονται κρασί και τοπικά εδέσματα και παρακολουθούν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Για το λόγο αυτό ο μαραθώνιος του Medoc έχει χαρακτηριστεί ο πιο αργός του κόσμου.

Μάλιστα, το έντυπο εγγραφής αποθαρρύνει τους αθλητές που έχουν εμμονή με το ρεκόρ ταχύτητας. Κανείς όμως δεν λαμβάνει μέρος για την ταχύτητα, όλοι το κάνουν για το κρασί.

Ενδιαφέρον έχει ότι τον αγώνα επινόησαν 5 γιατροί, οι οποίοι θέλησαν να συνδυάσουν την άθληση με τη διασκέδαση. Το κατά πόσο βέβαια υπάρχει κίνδυνος με το συνδυασμό αλκοόλ και άθλησης, δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν.

Φυσικά κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν και σταθμοί εθελοντών, στους οποίους μπορούν να απευθυνθούν οι δρομείς για οποιαδήποτε βοήθεια.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…