Μια μοναδική εμπειρία ζωής, ένα αξέχαστο ταξίδι μπορεί να σας χαρίσει η συμμετοχή σας σε έναν αγώνα Μαραθωνίου, από τους εκατοντάδες που διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς διαλέξαμε για εσάς τους 20 πιο διάσημους, περιπετειώδεις και εντυπωσιακούς για να διαλέξετε.

Φτιάξτε βαλίτσες και δέστε τα κορδόνια σας. Φύγαμε!

No. 3. Berlin Marathon, Βερολίνο, Γερμανία, Σεπτέμβριος

Με μια επίπεδη διαδρομή, που ενδείκνυται για παγκόσμια ρεκόρ, ο Μαραθώνιος του Βερολίνου αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα της Γερμανίας.

Η επίσημη απόσταση, που ορίζεται ως μαραθώνιος, των 42,195 χιλιομέτρων, έχει μετατρέψει όλη την πόλη σε έναν αγώνα δρόμου, όπου επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς συμμετέχουν κάθε χρόνο.

Ο πρώτος αγώνας διοργανώθηκε το 1974 και από τότε πραγματοποιείται παραδοσιακά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. Για το 2014 έχει οριστεί ως βασική ημερομηνία η 28η Σεπτεμβρίου.

Ο Μαραθώνιος του Βερολίνου ανήκει στους πιο δημοφιλείς αγώνες δρόμου του κόσμου και στους World Majors Marathons.

Στον συγκεκριμένο αγώνα έχουν καταγραφεί πολλά παγκόσμια ρεκόρ σε άνδρες και γυναίκες, ενώ τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι ο επίπεδος δρόμος, η μεγάλη απήχηση στο κοινό και οι ήπιες θερμοκρασίες του φθινοπώρου.

Η εκδήλωση ξεκινά στην πραγματικότητα από την προηγούμενη μέρα, όταν περίπου 8.000 skaters, φορώντας τα ειδικά τους παπούτσια με ροδάκια ανταγωνίζονται στη διαδρομή του μαραθώνιου.

Την Κυριακή εκτός από τους δρομείς, λαμβάνουν μέρος και αθλητές με αναπηρικά αμαξίδια, αλλά και παιδιά, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ολοκλήρωσης της διαδρομής με γρήγορο περπάτημα.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού έχει οριστεί η Πύλη του Βρανδεμβούργου και η κυκλική διαδρομή περνά ανάμεσα από μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…