Μια μοναδική εμπειρία ζωής, ένα αξέχαστο ταξίδι μπορεί να σας χαρίσει η συμμετοχή σας σε έναν αγώνα Μαραθωνίου, από τους εκατοντάδες που διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς διαλέξαμε για εσάς τους 20 πιο διάσημους, περιπετειώδεις και εντυπωσιακούς για να διαλέξετε.

Φτιάξτε βαλίτσες και δέστε τα κορδόνια σας. Φύγαμε!

No. 7. Mont St. Michel Bay Marathon, Νορμανδία, Γαλλία, Μάιος

Ξεκινώντας από τη Βρετάνη και καταλήγοντας στη Νορμανδία, ο μαραθώνιος του Mont Saint Michel Bay συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον πάνω από 5.000 δρομέων από όλη τη Γαλλία, την Ευρώπη και άλλα μέρη του κόσμου.

Πάνω από 30 διαφορετικές εθνικότητες λαμβάνουν μέρος σε αυτόν τον αγώνα που διεξάγεται σε μια μαγική τοποθεσία και ένα σχεδόν παραμυθένιο σκηνικό.

Το νησάκι του Mont Saint -Michel αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Γαλλίας, προσελκύοντας κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες.

Η διαδρομή των 42,16 χιλιομέτρων περιλαμβάνει τρέξιμο κατά μήκος της παραλίας του κόλπου και διασχίζει πολλά ενδιαφέροντα σημεία της περιοχής.

Όπως όλοι οι μαραθώνιοι μεγάλων αποστάσεων απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση. Στον συγκεκριμένο αγώνα μάλιστα απαιτείται και πιστοποιητικό υγείας.

Χιλιάδες τουρίστες και ντόπιοι παρακολουθούν κάθε χρόνο τον μαραθώνιο, ο οποίος στηρίζεται από εθελοντές, που εμψυχώνουν και παρέχουν όλα τα απαραίτητα.

Φέτος ο μαραθώνιος έχει προγραμματιστεί για τις 25 Μαΐου 2014, συμπληρώνοντας 17 χρόνια παρουσίας.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…