Μια μοναδική εμπειρία ζωής, ένα αξέχαστο ταξίδι μπορεί να σας χαρίσει η συμμετοχή σας σε έναν αγώνα Μαραθωνίου, από τους εκατοντάδες που διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς διαλέξαμε για εσάς τους 20 πιο διάσημους, περιπετειώδεις και εντυπωσιακούς για να διαλέξετε.

Φτιάξτε βαλίτσες και δέστε τα κορδόνια σας. Φύγαμε!

Νο. 2. Chicago Marathon, Σικάγο, Ηνωμένες Πολιτείες, Οκτώβριος

Ο Μαραθώνιος της πόλης του Σικάγο συγκαταλέγεται μαζί τους μαραθώνιους της Βοστώνης, της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου, του Βερολίνου και του Τόκιο στους σημαντικότερους του κόσμου (World Marathon Majors).

Στις 12 Οκτωβρίου 2014 γιορτάζει τα 37 του χρόνια, αφού ο πρώτος μαραθώνιος στην πόλη διοργανώθηκε το 1977, ως ο Mayor Daley Marathon, που κατάφερε να συγκεντρώσει 4.200 δρομείς.

Είναι ένας από τους ταχύτερους αγώνες δρόμους, εν μέρει λόγω της, σε μεγάλο βαθμό, επίπεδης πορείας, που διευκολύνει το γρήγορο τρέξιμο και τα παγκόσμια ρεκόρ. Παράλληλα, προσελκύει μερικούς από τους πιο διάσημους αθλητές, οι οποίοι αναπτύσσοντας σχέσεις με χορηγούς, εξασφαλίζουν μεγάλα χρηματικά έπαθλα για τους νικητές.

Για να συμμετάσχει κάποιος δεν απαιτούνται συγκεκριμένα προσόντα, παρά μόνο να καταφέρει να τερματίσει τη διαδρομή σε χρονικό διάστημα έως 6 ½ ώρες.

Η διοργάνωση μπορεί να φιλοξενήσει έως 45.000 δρομείς, αν και πολλές φορές ο αριθμός αυξάνεται λόγω της συμμετοχής αθλητών, που ανήκουν στην ελίτ του αθλητισμού.

Η αφετηρία και ο τερματισμός έχουν οριστεί στο Grant Park και η διαδρομή περνά μέσα από τις 29 συνοικίες της πόλης. Οι δρομείς υποστηρίζονται από 20 σταθμούς βοήθειας, που τοποθετούνται κάθε 1-3 χιλιόμετρα μακρυά ο ένας από τον άλλο. Ιατρικό προσωπικό είναι διαθέσιμο σε καθέναν από τους σταθμούς.

Στη διαδρομή συμμετέχουν και αθλητές με αναπηρία, ενώ ο μαραθώνιος έχει και φιλανθρωπικό έργο, προσφέροντας μέρος των εσόδων του σε ιδρύματα και κοινωφελείς οργανισμούς.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…