Μια μοναδική εμπειρία ζωής, ένα αξέχαστο ταξίδι μπορεί να σας χαρίσει η συμμετοχή σας σε έναν αγώνα Μαραθωνίου, από τους εκατοντάδες που διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς διαλέξαμε για εσάς τους 20 πιο διάσημους, περιπετειώδεις και εντυπωσιακούς για να διαλέξετε.

Φτιάξτε βαλίτσες και δέστε τα κορδόνια σας. Φύγαμε!

No. 1. Amsterdam Marathon, Άμστερνταμ, Ολλανδία, Οκτώβριος

Χιλιάδες ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς από 50 διαφορετικές χώρες συναντιούνται κάθε χρόνο στον Μαραθώνιο του Άμστερνταμ, που διοργανώνεται παραδοσιακά κάθε φθινόπωρο. Η διοργάνωση του 2014 θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου.

Ο πρώτος μαραθώνιος στην πόλη πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 1928, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά τους Ολυμπιακούς η διοργάνωση «πάγωσε» μέχρι το 1975, όταν και ξεκίνησε επίσημα.

Ο αγώνας είναι διάσημος για την άψογη οργάνωση του και συχνά αναφέρεται ως ένας από τους κορυφαίους αγώνες δρόμου στον κόσμο.

Οι συμμετέχοντες ξεκινούν μέσα στο εντυπωσιακό Ολυμπιακό γήπεδο και η κυκλική διαδρομή τους καταλήγει στο ίδιο σημείο.

Η πορεία περνά κατά μήκος του AmstelRiver και μετά από μερικά από τα διάσημα αξιοθέατα της πόλης, όπως για παράδειγμα το RijksMuseum και το πάρκο Vondel, που είναι το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο του Άμστερνταμ.

Η διαδρομή είναι επίπεδη και προσφέρεται για γρήγορο τρέξιμο, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως η τέταρτη γρηγορότερη διαδρομή μαραθώνιου στον κόσμο.

Θεωρείται ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα για την πόλη του Άμστερνταμ, προσελκύοντας το ενδιαφέρον αθλητών και κοινού.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…