Μια μοναδική εμπειρία ζωής, ένα αξέχαστο ταξίδι μπορεί να σας χαρίσει η συμμετοχή σας σε έναν αγώνα Μαραθωνίου, από τους εκατοντάδες που διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς διαλέξαμε για εσάς τους 20 πιο διάσημους, περιπετειώδεις και εντυπωσιακούς για να διαλέξετε.

Φτιάξτε βαλίτσες και δέστε τα κορδόνια σας. Φύγαμε!

Νο. 5. Big Five Marathon, Νότια Αφρική, Ιούνιος

Ανακαλύψτε τις σαβάνες της Νοτίου Αφρικής λαμβάνοντας μέρος στον Μαραθώνιο Big Five, που πήρε το όνομα του από τα πιο διάσημα ζώα της Αφρικής, γνωστά ως The Big Five Game, το λιοντάρι, η λεοπάρδαλη, ο ελέφαντας, ο ρινόκερος και τα βουβάλια.

Η πορεία του Big Five περνά μέσα από την ιδιωτική περιοχή Entabeni στην επαρχία Limpopo, που βρίσκεται μεταξύ του Γιοχάνεσμπουργκ και του Εθνικού Πάρκου Kruger.

Αν και η διαδρομή περνά κατευθείαν μέσα από μια περιοχή όπου ζουν λιοντάρια, οι συμμετέχοντες δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και περιλαμβάνουν ένοπλους φρουρούς και ελέγχους με ελικόπτερα.

Οι αθλητές διασχίζουν ένα μαγευτικό τοπίο στα έγκατα της σαβάνας και περνούν σε απόσταση αναπνοής από άγρια ζώα. Μάλιστα το φαινόμενο καθυστέρησης των συμμετεχόντων, για να προλάβουν να φωτογραφήσουν την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής είναι πολύ συχνό.

Ο μαραθώνιος Big Five διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2005 και από τότε αποτελεί έναν από τους πιο δύσκολους ετήσιους αγώνες μεγάλης απόστασης στον κόσμο. Η επόμενη διοργάνωση έχει οριστεί για τις 21 Ιουνίου 2014.

Η δυσκολία του μαραθωνίου έγκειται κυρίως στην απαιτητική διαδρομή, που περνά από κοιλάδες, αλλά και οροπέδια, αλλά και στις καιρικές συνθήκες. Παρόλο που τον Ιούνιο η θερμοκρασία στην περιοχή δεν ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου, η υγρασία και η ξηρότητα δυσκολεύουν τους αθλητές.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…