Μια μοναδική εμπειρία ζωής, ένα αξέχαστο ταξίδι μπορεί να σας χαρίσει η συμμετοχή σας σε έναν αγώνα Μαραθωνίου, από τους εκατοντάδες που διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς διαλέξαμε για εσάς τους 20 πιο διάσημους, περιπετειώδεις και εντυπωσιακούς για να διαλέξετε.

Φτιάξτε βαλίτσες και δέστε τα κορδόνια σας. Φύγαμε!

Νο. 6. Stockholm Marathon, Στοκχόλμη, Σουηδία, Μάιος

Ένας από τους παλιούς μαραθώνιους του κόσμου, αφού διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1979, ο Μαραθώνιος της Στοκχόλμης είναι ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα της Σουηδίας, που προσελκύει εκτός των αθλητών και πλήθος θεατών.

Η φετινή διοργάνωση έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 και αναμένεται να φιλοξενήσει 21.500 δρομείς από όλο τον κόσμο.

Με τη συμμετοχή περίπου 7.500 διεθνών δρομέων, ο μαραθώνιος μετατρέπεται κάθε χρόνο σε ένα πολυπολιτισμικό φεστιβάλ, σε μια από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες του κόσμου.

Η διαδρομή περιλαμβάνει δυο γύρους μέσα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, τις δασικές εκτάσεις του Royal Park και τους δρόμους της μεγαλούπολης . Οι αθλητές έχουν την ευκαιρία να τρέξουν μπροστά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Στοκχόλμης, όπως το Βασιλικό Παλάτι, το Δημαρχείο, την Όπερα και τα κτίρια του Κοινοβουλίου.

Κατά τη διέλευση τους από τη γέφυρα Västerbron, οι δρομείς θα απολαύσουν μια φανταστική θέα στην πόλη και τα κτίρια της, που χρονολογούνται από τα μεσαιωνικά χρόνια έως και σήμερα.

Ο αγώνας τελειώνει παραδοσιακά στο όμορφο γήπεδο που χτίστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1912 . Το Ολυμπιακό Στάδιο υπήρξε ο τόπος πολλών αξέχαστων αθλητικών επιδόσεων, όπου και καταγράφηκαν πάνω από 83 παγκόσμια ρεκόρ στον στίβο.

Όλοι οι δρομείς που θα τερματίσουν λαμβάνουν ένα αποκλειστικό αναμνηστικό μετάλλιο και το T- shirt του αγώνα.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…