Στις σουίτες, τα λόμπι και τους πολυτελείς εξωτερικούς χώρους τους γυρίστηκαν μερικές από τις πιο διάσημες ταινίες όλων των εποχών.

Αυτά τα οκτώ ξενοδοχεία υποδέχονται ακόμα και σήμερα τους επισκέπτες τους, μεταφέροντας τους στην κινηματογραφική ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής.

Beverly Wilshire, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια

Ταινία: Pretty Woman



Σύμφωνα με το σκηνοθέτη Garry Marshall, το ξενοδοχείο Beverly Wilshire ήταν το μόνο ξενοδοχείο του Λος Άντζελες που επέτρεψε να γυριστούν σκηνές της ταινίας του το 1990, που μετέτρεψε την Τζούλια Ρόμπερτς σε αστέρι του κινηματογράφου. Σήμερα το ξενοδοχείο εξαργυρώνει την επιτυχία της ταινίας, προσφέροντας ειδικό πακέτο στις γυναίκες, το οποίο περιλαμβάνει διαμονή στην Προεδρική Σουίτα, ψώνια στο Rodeo Drive και μια νύχτα στην όπερα, όπως ακριβώς και στην ταινία.

Plaza Hotel, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ταινία: Μόνος στο σπίτι 2 και North By Northwest

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης ήταν το σκηνικό για αξέχαστες σκηνές στην ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ «North By Northwest», αλλά και στην περίφημη ταινία «Μόνος στο σπίτι 2», όπου ο Μακόλεϊ Κάλκιν απολαμβάνει την βασιλική του διαμονή με χρήματα από τις πιστωτικές κάρτες του μπαμπά του.

Fontainebleau, Μαϊάμι, Φλόριντα

Ταινίες: Ο Νονός (Goldfinger) και ο Σωματοφύλακας (The Bodyguard)

Το πιο διάσημο παράδειγμα της μοντερνιστικής αρχιτεκτονικής του Μαϊάμι, το ξενοδοχείο Fontainebleau παραμένει τόσο δημοφιλές, όσο ήταν όταν άνοιξε το 1954, ενώ σχεδόν αμέσως, μετατράπηκε σε μια ελκυστική τοποθεσία για τη μαγνητοσκόπηση ταινιών, όπως ο «Νονός» και ο «Σωματοφύλακας» με την Γουίτνεϊ Χιούστον.

Hotel del Coronado, Κορονάντο, Καλιφόρνια

Ταινία: Μερικοί το προτιμούν καυτό (Some Like It Hot)

Η ταινία «Μερικοί το προτιμούν καυτό» θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών και κάποια από τα γυρίσματα της έγιναν στους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείο Del Coronado, οι οποίοι παρουσιάζονται σε όλη την ταινία. Παρότι τα εξωτερικά γυρίσματα έγιναν εδώ, τα εσωτερικά πλάνα είναι από ένα στούντιο στο Χόλιγουντ, αν και οι παραγωγοί της ταινίας εξασφάλισαν ένα ακριβές αντίγραφο από το λόμπι του ξενοδοχείου.

Park Hyatt Tokyo, Τόκιο, Ιαπωνία

Ταινία: Χαμένοι στη μετάφραση (Lost in translation)

Το τζετ λαγκ, η μοναξιά, η πλήξη ή και ο συνδυασμός τους πλήττει τη σχέση του Μπιλ Μούρεϊ και της Σκάρλετ Γιόχανσον στην ταινία της Σοφίας Κόπολα. Οι πρωταγωνιστές μένουν στο πολυτελές ξενοδοχείο Park Hyatt Tokyo και ορισμένα τμήματα του ξενοδοχείου, συμπεριλαμβανομένων του μπαρ στο 52ο όροφο και η θεαματική πισίνα στον 47ο όροφο μεταφέρουν τους θεατές στην ατμόσφαιρα της ταινίας.

Bellagio, Λας Βέγκας, Νεβάδα

Ταινία: Ocean’s Eleven

Το Λας Βέγκας είναι αναμφισβήτητα μια πόλη, που αξίζει να πρωταγωνιστήσει σε πολλές αμερικάνικες ταινίες, λόγω των εντυπωσιακών του ξενοδοχείων και καζίνο. Το Bellagio και τα διάσημα συντριβάνια του ήταν το σκηνικό της ταινίας του Στίβεν Σόντερμπεργκ «Ocean’s Eleven». Σε αυτήν οι Μπράντ Πίτ, Ματ Ντέιμον και Τζόρτζ Κλούνεϊ οργανώνουν μια μεγάλη ληστεία και γιορτάζουν την επιτυχία τους μπροστά στο θεαματικό συντριβάνι.

Caesar’s Palace, Λας Βέγκας, Νεβάδα

Ταινία: The Hangover

Το κοσμοπολίτικο Λας Βέγκας βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοφιλούς ταινίας The Hangover, που βγήκε στους κινηματογράφους το 2009. Στην πρώτη ταινία, η συμμορία των τεσσάρων, Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντ Χελμς, Τζάστιν Μπάρτα και Ζακ Γαλιφιανάκης μένουν σε μια σουίτα, η οποία κατασκευάστηκε για τις ανάγκες της ταινίας και περνούν μια βραδιά στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου.

Μια από τις αξιομνημόνευτες ατάκες της ταινίας, «Ο Καίσαρας ζούσε εδώ;», είναι μια ερώτηση που ακούει ακόμα και σήμερα το προσωπικό του ξενοδοχείου.

Degli Orafi, Φλωρεντία, Ιταλία

Ταινία: Δωμάτιο με θέα (A Room With A View)

Το μυθιστόρημα «Δωμάτιο με θέα», που έγραψε ο EM Forester το 1908 μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη ως ένα ρομαντικό δράμα και μάλιστα βραβεύτηκε με Όσκαρ. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Helena Bonham Carter και Daniel-Day Lewis έμεναν σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου Degli Orafi στην καρδιά της Φλωρεντίας, με θέα την περίφημη γέφυρα Ponte Vecchio.