Ανταγωνίζονται τα καλύτερα, ακριβότερα και πιο πολυτελή ξενοδοχεία… ξηράς του κόσμου.

Οι σουίτες των κρουαζιερόπλοιων δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τη λάμψη, το στιλ, τη διακόσμηση και τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα πιο φημισμένα ξενοδοχεία πολλών αστέρων.

Ας γνωρίσουμε μερικές από αυτές:

Master Suite, Seven Seas Voyager

Στα 113 τ.μ. της σουίτας βρίσκονται δύο άνετα και ευρύχωρα υπνοδωμάτια, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Η σουίτα διαθέτει ακόμη σαλόνι και τραπεζαρία, flat-screen τηλεόραση, μπαλκόνι 17 τ.μ., μπαρ και μπάνιο επισκεπτών.

Τα δύο δίκλινα δωμάτια διαθέτουν το καθένα το δικό του μαρμάρινο μπάνιο, διπλούς νιπτήρες, ξεχωριστή ντουζιέρα και μπανιέρα και φυσικά ντουλάπες… σαν δωμάτια!

Όποιος κλείσει τη σουίτα, αυτόματα αναβαθμίζεται το αεροπορικό του εισιτήριο σε business-class, απ’ όπου κι αν πετάει για να βρει το πλοίο.

Οι ένοικοι της σουίτας έχουν στη διάθεσή τους ακόμη ένα iPad, king-size κρεβάτια με κλινοσκεπάσματα από αιγυπτιακό βαμβάκι και δωρεάν χρήση του τηλεφώνου για 15 λεπτά και πρόσβαση στο διαδίκτυο για μισή ώρα.
Ο μπάτλερ σερβίρει καναπεδάκια κάθε πρωί, μαζί με την πρωινή εφημερίδα.

Όσο για την τιμή… κρατηθείτε από κάπου προτού διαβάσετε παρακάτω: 34.079 λίρες Αγγλίας το άτομο για 31 διανυκτερεύσεις από το Άμστερνταμ στην Κωνσταντινούπολη, για ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2014. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, μεταφορές, ποτά, εκδρομές, όλα τα γεύματα και μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο πριν την αναχώρηση.

Queens Grill Grand Duplex, Queen Mary 2

Θα μπορούσαν να είναι ξεχωριστά, πλήρως λειτουργικά διαμερίσματα. Οι σουίτες Balmoral και Sandringham Grand Duplex (209 τ.μ.) διαθέτουν το δικό τους μπαλκόνι 28 τ.μ. για ιδιωτικές, χαλαρωτικές στιγμές με θέα το απέραντο γαλάζιπ, και χωρίζονται σε δύο επίπεδα. Φανταστείτε κάτι σαν… μεζονέτα θαλάσσης!

Στον επάνω όροφο υπάρχει ένα δωμάτιο με το δικό του μαρμάρινο μπάνιο (φυσικά διαθέτει μπανιέρα με υδρομασάζ!), ενώ στον κάτω όροφο βρίσκεται το σαλόνι και η τραπεζαρία, η flat-screen τηλεόραση και το μπάνιο των επισκεπτών (κι αυτό από εκλεκτά μάρμαρα βεβαίως, βεβαίως).

Ο μπάτλερ φροντίζει η κάβα να μην ξεμένει από διαλεχτά κρασιά και διάφορα μεζεδάκια. Καθημερινά οι επισκέπτες μπορούν να ενημερώνονται για το τι συμβαίνει στον κόσμο μέσα από ένα iPad, ενώ εννοείται ότι απολαμβάνουν ειδικά προνόμια όπως προτεραιότητα στην επιβίβαση και αποβίβαση και μεταφορά των αποσκευών τους.

Από 12.979 λίρες Αγγλίας το άτομο για 11 διανυκτερεύσεις από τη Σιγκαπούρη στο Ντουμπάι, τον Απρίλιο του 2014.

Reflection Suite, Celebrity Reflection

Τα λόγια περιττεύουν. Η σουίτα Reflection διαθέτει δύο δίκλινα δωμάτια και μια πανοραμική βεράντα 18 τ.μ. Ακόμη, ένα ανοιχτό καθιστικό και τραπεζαρία για 10 άτομα, ενώ με ειδική εφαρμογή μέσω του iPad μπορείτε να ρυθμίσετε την κλίση του κρεβατιού σας. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα δωμάτια αυτής της σουίτας είναι το σε σχήμα διαμαντιού, γυάλινο μπάνιο που εκτείνεται στην άκρη του πλοίου. Και δε χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως σας δει κανείς την ώρα που κάνετε το ντουζ σας, γιατί διαθέτει ειδικά «έξυπνα» τζάμια που προσαρμόζονται στις εξωτερικές συνθήκες και το ηλιακό φως, με αποτέλεσμα να σας προστατεύουν από τα… αδιάκριτα βλέμματα!

Οι τιμές ξεκινούν από 11.090 λίρες Αγγλίας το άτομο μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια, για 10 νύχτες κρουαζιέρας στην ανατολική Μεσόγειο, με αναχώρηση από τη Civitavecchia της Ιταλίας στις 13 Ιουνίου του 2014.

Owner’s Suite, Marina

Την επίπλωση της σουίτας Owner έχει επιμεληθεί το Ralph Lauren Home. Εκτείνεται σε 130 τ.μ.. Στο φουαγιέ υπάρχει ένα τεράστιο πιάνο που διαχωρίζει το καθιστικό από την τραπεζαρία, ενώ στο 58 τ.μ. μπαλκόνι υπάρχει υδρομασάζ και τηλεόραση. Αν δε θέλετε να το κουνήσετε ρούπι από τη σουίτα σας, ο μπάτλερ θα φροντίσει 24/7 να σας σερβίρει ό,τι θελήσει η ψυχούλα σας από τις σπεσιαλιτέ του εστιατορίου… όποτε κι αν τον καλέσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPad και να καταβροχθίσετε ό,τι υπάρχει μέσα στο ψυγείο σας.

Οι τιμές ξεκινούν από 7.977 λίρες Αγγλίας για επτά νύχτες από την Κοπεγχάγη στη Στοκχόλμη, τον Αύγουστο του 2014.

Spa Suite, Hapag-Lloyd Cruises’ Europa 2

Το κρουαζιερόπλοιο Europa 2 της Hapag-Lloyd Cruises εγκαινιάστηκε το Μάιο. Διαθέτει 16 ειδικές σουίτες για σπα και απευθύνεται στους λάτρεις της… πολυτελούς ευημερίας! Κάθε μία διαθέτει το δικό της χώρο σπα 41 τ.μ. με ξεχωριστή βεράντα 10 τ.μ., ντουζιέρα με φυσικό φωτισμό και ενσωματωμένη σάουνα, καθώς επίσης και τζακούζι με θέα… το γαλάζιο του ωκεανού.

Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει ακόμη δικό του… προσομοιωτή γηπέδου γκολφ και εσωτερική πισίνα με γυάλινη οροφή.
Επτά διανυκτερεύσεις με τη Hapag-Lloyd Cruises από τη Μάλτα στο Αιγαίο (με στάση και στον Πειραιά) κοστίζουν 7.780 λίρες Αγγλίας, χωρίς τα αεροπορικά εισιτήρια, με αναχώρηση στις 30 Αυγούστου του 2014.

Sophia Loren Royal Suite, MSC Divina

Σχεδιάστηκε από την πρώην, λατρεμένη αστέρα του κινηματογράφου, η οποία έχει «βαφτίσει» όλα τα 12 πλοία του στόλου της MSC.

Η σουίτα με τον αριθμό 16007 είναι γεμάτη έπιπλα, «ντυμένα» με μαλακό κόκκινο βελούδο, λουλουδένια μοτίβα στη διακόσμηση και επιχρυσωμένες κορνίζες με εικόνες της διάσημης σταρ από τα χρόνια της ακμής της τη δεκαετία του ’60.

Για επτά νύχτες στην Καραϊβική και επιστροφή στο Μαϊάμι, οι τιμές ξεκινούν από 2.749 λίρες Αγγλίας το άτομο (χωρίς τα αεροπορικά), με αναχώρηση στις 8 Φεβρουαρίου του 2014.

Wintergarden Suite, Seabourn Odyssey

Μια πολυτελής σουίτα 84 τ.μ., με σαλόνι, τραπεζαρία για έξι άτομα και μπάνιο για τους επισκέπτες. Διαθέτει ένα δίκλινο δωμάτιο με δικό του μπάνιο με τζακούζι, ενώ ο μισός χώρος των 17 τ.μ. του μπαλκονιού είναι κλειστός με γυαλί, όπου υπάρχει ένας καναπές-κρεβάτι για να απολαμβάνετε τον ήλιο και τον βραδινό ουρανό με την ησυχία σας.
Οι τιμές ξεκινούν από 12.799 λίρες Αγγλίας το άτομο για 12 διανυκτερεύσεις στην Ασία, το Νοέμβρη. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, ιδιωτικές μεταφορές, ποτά, γεύματα, Wi-fi και μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο πριν την αναχώρηση.

Owner’s Suite, Princess Cruises’ Royal Princess

Εγκαινιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο από τη Δούκισσα του Κέμπριτζ. Μαρμάρινες και γρανιτένιες επιφάνειες, σκεπάσματα από αιγυπτιακό βαμβάκι, ιδιωτικά μπαλκόνια, η τελευταία λέξη του design και ντουλάπες-δωμάτια.
Οι τιμές ξεκινούν από 4.949 λίρες Αγγλίας, χωρίς αεροπορικά εισιτήρια, για 11 νύχτες στη Σκανδιναβία και τη Ρωσία, με αναχώρηση από την Κοπεγχάγη στις 25 Ιουνίου του 2014.