Ενώ το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην Αμφίπολη και στις ανασκαφές που λαμβάνουν χώρα, μια τάση ξεπροβάλλει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, όσον αφορά στον τουρισμό. 

Τουρίστες κατακλύζουν αρχαιολογικούς χώρους και συνδυάζουν την ανάπαυλα των διακοπών με τις επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία.

Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει μια λίστα μνημείων που όλοι αξίζει να επισκεφτούμε, αν δε το έχουμε κάνει ήδη, ειδικότερα γιατί παραμένουν ανοιχτά για το κοινό από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ.
 
Ξενοδοχείο Athens Gate, Αθήνα, Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης και θέατρο Διονύσου

Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του ελληνικού και παράλληλα παγκόσμιου πολιτισμού, η Ακρόπολη Αθηνών, θα έπρεπε να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα  των must visit μνημείων κάθε τουρίστα που αποφασίζει να επισκεφτεί την ελληνική πρωτεύουσα.

Ξεκινήστε τη μέρα σας ανεβαίνοντας στην Ακρόπολη και στο ναό της Αθηνάς και στη συνέχεια κατευθυνθείτε στο θέατρο του Διονύσου στις παρυφές της Ακρόπολης.

Μια ιδανική επιλογή για διαμονή στην πρωτεύουσα που βρίθει ιστορίας, σε απόσταση αναπνοής από αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία είναι το ξενοδοχείο Athens Gate.

Περισσότερες πληροφορίες και προσφορές με ένα κλικ εδώ

Ξενοδοχείο Astarte Suites, Ακρωτήρι, Σαντορίνη,  Ακρωτήρι Θήρας

Η Σαντορίνη αποτελεί ένα από τα ωραιότερα νησιά του κόσμου και παράλληλα ένα νησί με μακραίωνη ιστορία. Αξίζει να το επισκεφτεί κανείς όχι μόνο για να απολαύσει το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα αλλά και για τις αμέτρητες γωνιές γεμάτες ιστορία.

 Ένα από τα 33 αρχαιολογικά μνημεία που θα παραμένουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ μέχρι και την 31η Οκτωβρίου, είναι το Ακρωτήρι Θήρας. Η μεγάλη του έκταση, η άριστη πολεοδομική του οργάνωση, το αποχετευτικό του δίκτυο και τα περίτεχνα πολυώροφα κτίρια θα σας ανταμείψουν.

 Ένα καλό ορμητήριο για τις ιστορικές σας αποδράσεις αποτελεί το ξενοδοχείο Astarte Suite.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ

Ξενοδοχείο Daios, Θεσσαλονίκη, Μουσεία Λευκού Πύργου και Βυζαντινού Πολιτισμού

Η νύμφη του Θερμαϊκού δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, ούτε ιδιαίτερες αφορμές για να την επισκεφτεί κανείς.  Η πρωτεύουσα της Μακεδονίας έχει πλούσια ιστορία και είναι έκδηλη σε κάθε στενό της πόλης. 

Σήμα κατατεθέν της πόλης που διδάσκει την ομορφιά της ηρεμίας και της χαλαρότητας είναι ο Λευκός Πύργος. Όσοι αποφασίσουν να την επισκεφτούν ειδικά με αφορμή τη γιορτή του Aγίου Δημητρίου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης, καλό θα ήταν να κάνουν μια στάση στο Μουσείο του Λευκού Πύργου για να θαυμάσουν από κοντά την έκθεση που οργανώθηκε από το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Πληθώρα επιλογών όσον αφορά στα μνημεία, στη διασκέδαση και στη διαμονή προσφέρει η συμπρωτεύουσα. 

Μια από τις ιδανικότερες ίσως προτάσεις αποτελεί το ξενοδοχείο Daios, πάνω στη Λεωφόρο Νίκης, με θέα το Θερμαϊκό και σε απόσταση αναπνοής από κάθε αξιοθέατο της πόλης.  

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ

Ξενοδοχείο Φαιδριάδες, Δελφοί, Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Δελφών

Ο μύθος θέλει το Δία να στέλνει δυο αετούς από τα άκρα του σύμπαντος  για να βρει το κέντρο του κόσμου, με τους αετούς να συναντώνται πάνω από τους Δελφούς. Ο ομφαλός της Γης, αποτελεί τόπο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και παράλληλα έναν από τους ιερούς τόπους του κόσμου.

 Λίγες συστάσεις χρειάζονται για την ιστορία των Δελφών και τη σημασία των αρχαιολογικών μνημείων εκεί. Αποτελεί ένα από τους κορυφαίους προορισμούς των απανταχού ταξιδιωτών τόσο για την ομορφιά της πόλης όσο και για την ιστορική της σημασία.

Στιγμές γαλήνης και ηρεμίας είναι σίγουρα το συνώνυμο των διακοπών στους Δελφούς.  Αν μέσα στα επερχόμενα σχέδια σας είναι μια ολιγοήμερη στάση στους Δελφούς, μια ιδανική επιλογή διαμονής είναι το ξενοδοχείο Φαιδριάδες.

Περισσότερες πληροφορίες για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ

Ξενοδοχείο Grecotel Corfu Imperial στην trivago (Κέρκυρα), Παλαιό Ενετικό Φρούριο

Για να εισέλθετε στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, πρέπει να περάσετε πάνω από μια τεχνητή τάφρο, την Κόντρα Φόσσα, που έχει μετατρέψει το Παλαιό Φρούριο σε νησί. Σύμβολο της Βυζαντινής και Βενετσιάνικης  αρχιτεκτονικής, αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα του νησιού των Φαιάκων που πρέπει ο κάθε ταξιδιώτης να επισκεφτεί.

Μέσα στο κάστρο, οι λάτρεις του πολιτισμού και της ιστορίας έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν μια ενετική φυλακή, δύο αγγλικούς στρατώνες και ένα στρατιωτικό μουσείο που σήμερα φιλοξενεί το μουσικό σχολείο.

Και όταν ο ήλιος πέσει, ιδανική επιλογή για ξεκούραση και διαμονή αποτελεί  το ξενοδοχείο Grecotel Corfu Imperial, τόσο μακριά από τη φασαρία της πόλης αλλά και τόσο κοντά σε όσα δρώμενα επιβάλλεται να δηλώσετε παρών.

Περισσότερες πληροφορίες για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ