Στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, και σε απόσταση 9 χλμ. από το λιμάνι της Αίγινας, συναντάται το πιο φησμισμένο ψαροχώρι της. Η Πέρδικα συγκαταλέγεται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του νησιού, ενώ αποτελεί αραξοβόλι για τους σκαφάτους που έρχονται εδώ για να γευτούν τα ολόφρεσκα ψάρια της, για τα οποία και φημίζεται.

Στενά γραφικά δρομάκια και χαμηλά πάλλευκα σπίτια με ολάνθιστες αυλές οι οποίες επικοινωνούν μεταξύ τους, συνθέτουν υπέροχες εικόνες που παραπέμπουν θα έλεγε κανείς σε κάποιο παραδοσιακό κυκλαδίτικο χωριό.

Ο υπερυψωμένος παραθαλάσσιος πεζόδρομος που μοιάζει με «μπαλκόνι» πάνω ακριβώς από τη θάλασσα, είναι γεμάτος με ουζερί και ταβέρνες που σερβίρουν τα φημισμένα ψάρια και θαλασσινά του χωριού, ενώ εδώ θα βρει κανείς καφετέριες και μπαρ για πιο χαλαρές στιγμές το απόγευμα προς το βράδυ.

Το χωριό διαθέτει δύο παραλίες, με την πρώτη να συναντάται στην είσοδο του λιμανιού και την δεύτερη μετά το ακρωτήρι της Πέρδικας, αριστερά από την εκκλησία του Αγίου Σώστη. Οι πιο τολμηροί, ωστόσο, κατεβαίνουν τα πέτρινα σκαλάκια από τον πεζόδορομο που οδηγούν σε διαμορφωμένα βραχάκια για μπάνιο, με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά.

Κοντά στην Πέρδικα βρίσκονται, επίσης, και δύο ακόμη ακρογιαλιές, η αμμώδης παραλία Σαρπά με δέντρα και βότσαλα, καθώς και το Κλίμα με τα γαλαζοπράσινα νερά.

Σημείο αναφοράς του χωριού το ακρωτήρι της Πέρδικας με την εκκλησία του Αγίου Σώστη, που γιορτάζει με μεγάλο πανηγύρι κάθε χρόνο στις 7 Σεπτεμβρίου, καθώς και η εκπληκτική θέα στο νησάκι της Μονής ακριβώς απέναντι.