Η Εύβοια κρύβει πραγματικά διαμαντάκια σε όσους είναι πρόθυμοι να πάρουν το αυτοκίνητό τους και να απολαύσουν ένα από τα ωραιότερα road trips που έχει να προσφέρει το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας στους επισκέπτες του.

Ανάμεσα σε αυτά και κάποιες ονειρικές παραλίες, που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα αντίστοιχες δημοφιλών νησιών που κάθε χρόνο συγκεντρώνουν αμέτρητους λουόμενους στις εκτάσεις τους.

Μία από αυτές είναι και η περίφημη Νησιώτισσα στη βόρεια Εύβοια. Βρίσκεται στην περιοχή των Ωρεών, 15 χλμ. από την Αιδηψό, και ξεχωρίζει για τα καταγάλαναα νερά και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, που φτάνει σχεδόν μέχρι τη θάλασσα.

Πρόκειται για μια αρκετά μεγάλη πλαζ με αμμουδιά και βότσαλο, εύκολη πρόσβαση και άνετο πάρκινγκ που αποτελεί πόλο έλξης για αρκετούς επισκέπτες.

Την ώρα που οι λουόμενοι απολαμβάνουν το μπάνιο ή την ηλιοθεραπεία τους το μάτι χάνεται στην απέναντι μικρή βραχονησίδα «Μοναστήρι» με τα ερείπια ενός αρχαίου πύργου στην κορυφή του, ο οποίος χρονολογείται τον 13ο ή 14ο αιώνα.