Είναι γεγονός ότι το Ιόνιο διαθέτει κάποιες από τις πιο ονειρικές παραλίες της Ελλάδας, με κάποιες από αυτές να βραβεύονται σταθερά ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης και του κόσμου από δημοφιλή ταξιδιωτικά, και μη, διεθνή μέσα.

Τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά τους που μοιάζουν σαν ψεύτικα, δημιουργούν την αίσθηση της πισίνας, ενώ το καταπράσινο τοπίο που, τις περισσότερες φορές, αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα στα χαρακτηριστικά τους που τις καθιστούν μοναδικές στον κόσμο.

Το Βουτούμι, είναι μία από τις δύο παραλίες των μικροσκοπικών Αντίπαξων, η οποία συγκεντρώνει αρκετούς επισκέπτες τόσο των Παξών όσο και του Ιονίου γενικότερα, που την προσεγγίζουν με το ιστιοπλοϊκό ή το σκάφος τους ή με κάποιο από τα τουριστικά σκάφη που αναχωρούν από τους Παξούς. Η ψιλή, σιμιγδαλένια αμμουδιά και τα κρυστάλλινα νερά της μεταφέρουν, σίγουρα, για λίγο σε μέρη εξωτικά.

Ο μικρός κόλπος με την πλούσια καταπράσινη βλάστηση και τα κυπαρίσσια που φτάνουν σχεδόν μέχρι τα νερά του Ιονίου άνετα παρομοιάζεται με επίγειο παράδεισο, ενώ δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει παραλίες δημοφιλών εξωτικών προορισμών.

Οι πανέμορφοι Αντίπαξοι –ένα από τα πιο ονειρικά μέρη του Ιονίου, και όχι μόνο– πρέπει να συμπεριληφθούν οπωσδήποτε στην ταξιδιωτική ατζέντα, καθώς αποτελούν ιδανική επιλογή για ολοήμερη εκδρομή από τους Παξούς και άκρως χαλαρές στιγμές στο παραδεισένιο περιβάλλον τους.