Ένα τοπίο απίστευτου φυσικού κάλλους, που δίνει την ιδέα ότι έχει ξεπηδήσει από κάποιον πίνακα ζωγραφικής. Το Πολυλίμνιο Μεσσηνίας είναι ένας επίγειος παράδεισος, με γάργαρα τρεχούμενα νερά, λιμνούλες και καταρράκτες που εντυπωσιάζει. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποκαλούν την περιοχή και ως «γαλάζια λίμνη» της Μεσσηνίας.

Σε απόσταση περίπου μισής ώρας από την Καλαμάτα, λοιπόν, εντοπίζεται αυτό το «θαύμα» της φύσης, με τις υπέροχες εικόνες, με χρώματα και ήχους που μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη. Τα νερά συναντώνται σε πολλά επίπεδα, ενώ διέρχονται μέσα από το φαράγγι του Πολυλιμνίου.

Οι λίμνες εδώ αποτελούν και έναν μοναδικό βιότοπο, όπου κανείς μπορεί να παρατηρήσει πεταλούδες, λεπιδόπτερα, εντομοφάγα πουλιά, καθώς και μικρά ψαράκια, καβούρια του γλυκού νερού, αμφίβια και ερπετά.

Για να προσεγγίσει κανείς τον μυστικό παράδεισο του Πολυλιμνίου θα περάσει μέσα από πυκνή βλάστηση και θα διασχίσει ξύλινες γεφυρούλες, ώσπου μετά από 3 χλμ. θα αντικρίσει το σύμπλεγμα των, περίπου, 15 λιμνών.

Με ορμητήριο την Καλαμάτα, η διαδρομή ξεκινάει από τον δρόμο Καλαμάτας- Πύλου και σταματά στο χωριό Χαραυγή, κοντά στην Καζάρμα, όπου υπάρχει σημείο στάθμευσης για τα αυτοκίνητα.