Μία πρωτοχρονιά διαφορετική από οτιδήποτε έχετε φανταστεί ετοίμασε το ταξιδιωτικό γραφείο Manessis Travel, στην εξωτική χώρα του Βιετνάμ που περιλαμβάνει 12 μέρες στο Ανόι, κρουαζιέρα στον κόλπο του Χαλόνγκ, Χοι Αν, Χουέ,  Χο Τσι Μινχ, Καϊ Μπε και Τούνελ Κου Τσι.

Γνωρίστε το Ανόι

Ο χρόνος φέρθηκε με επιείκεια στη μαγευτική βιετναμέζικη πρωτεύουσα, διατηρώντας την παλιά συνοικία, τα μνημεία και την αποικιακή αρχιτεκτονική και αφήνοντας παράλληλα χώρο για τα σύγχρονα επιτεύγματα!

Μοναδική κρουαζιέρα στον κόλπο του Χαλόνγκ

Επισκεφτείτε το μαυσωλείο Χο Τσι Μινχ και στη συνέχεια τον ιστορικό βουδιστικό ναό One Pillar Pagoda. Από τις ομορφότερες κρουαζιέρες είναι αυτή που μπορείτε να κάνετε στον κόλπο του Xαλόνγκ, ανάμεσα σε πάνω από 3.000 θεόρατα βράχια. Επιβιβαστείτε στα παραδοσιακά «Σαμπάν» και σαλπάρετε στα σμαραγδένια νερά.

Δείτε τη σπηλιά Σανγκ Σοτ μία από τις ομορφότερες σπηλιές στον κόλπο. Μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε μπάνιο στα καταγάλανα αυτά νερά! Απολαύσετε εάν καφέ ή τσάι σας πάνω στο κατάστρωμα συνοδευόμενο από μαθήματα Τάι Τσι φωτογραφίζοντας το μοναδικό αυτό θέαμα.

Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο Ανόι. Λίμνες, πάρκα, λεωφόροι και περισσότεροι από 600 ναοί και παγόδες συμβάλλουν στη γοητεία αυτής της πόλης. Βόλτα με ποδήλατα στην καρδιά του παλιού Aνόι. Φυσικά δεν θα παραλείψουμε να παρακολουθήσουμε μία μοναδική παράσταση με μαριονέτες στο νερό!

Ανόι – Χουέ

Περιήγηση και επίσκεψη στο μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ, την παγόδα one pillar σε σχήμα λωτού, το Προεδρικό Παλάτι και το Ναό της Λογοτεχνίας. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια επίσκεψη στο εθνολογικό μουσείο και μετά φύγαμε για Χουέ!

Βαρκάδα στον «ποταμό των Αρωμάτων» για να δούμε την παγόδα Θιεν Μου και να επισκεφθούμε τον τάφο του Μινχ Μανγκ, δεύτερο αυτοκράτορα της δυναστείας των Nguyen. Περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, όπου θα δείτε τη Βασιλική Ακρόπολη, όπου οι αυτοκράτορες της δυναστείας των Nguyen βασίλεψαν από το 1802-1945, και έχει χτιστεί βασισμένη στις ίδιες αρχές και στο ίδιο σχέδιο με την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου.

Περιλαμβάνει μια σειρά από παλάτια, βιβλιοθήκες, κατοικίες και κολλέγια. Μετά το γεύμα σε τοπικό εστιατόριο φεύγουμε οδικώς για την αρχαία πόλη Χόι Αν!

Tο Χόι Αν μεταξύ του 17ου και 19ου αιώνα ήταν ένα σημαντικό εμπορικό λιμάνι. Με τα πόδια θα περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια του, όπου θα δούμε την περίφημη σκεπαστή γιαπωνέζικη γέφυρα, η οποία κατασκευάστηκε πριν από 400 χρόνια, το 200 ετών Tan Ky house, τα αρχαία σπίτια των εμπόρων, την παγόδα Phuc Kien και τη γεμάτη ζωντάνια αγορά στην όχθη του ποταμού.

Χόι Αν – Χο Τσι Μινχ

Στη συνέχεια θα πετάξετε με το αεροπλάνο για τη θρυλική πόλη Χο Τσι Μινχ-Σαϊγκόν, και έχουμε ελεύθερο χρόνο για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Χο Τσι Μινχ – Τούνελ Κου Τσι – Περιήγηση πόλεως

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη Κου Τσι όπου και θα επισκεφτείτε τις ομώνυμες υπόγειες σήραγγες που το μήκος τους ξεπερνάει τα 200 χιλιόμετρα. Έπαιξαν βασικό ρόλο σε δύο πολέμους. Ήταν η βάση των Βιετκόνγκ για τις επιδρομές τους, τις μεταφορές των τραυματισμένων και των όπλων αλλά και των τροφίμων.

Σαϊγκόν

Πανέμορφη μεγαλούπολη του πολύχρωμου Bιετνάμ, που για πολλά χρόνια υπήρξε η πρωτεύουσα του παλιού Νότιου Bιετνάμ. Από το 1975 έχει «φορέσει» το καινούργιο της όνομα, Xο Tσι Mινχ και αποτελεί το κόσμημα της χώρας. Στην ξενάγηση μεταξύ των άλλων θα δείτε την παγόδα Θιεν Χάου, την αγορά Binh Tay, το προεδρικό μέγαρο, τον καθεδρικό ναό Νοτρ Νταμ, το Πολεμικό μουσείο, το παλιό ταχυδρομείο και την Τσάιναταουν.

Χο Τσι Μινχ – Καϊ Μπε – Βινχ Λονγκ – Χο Τσι Μινχ

Επίσκεψη στην επαρχία του Βινχ Λονγκ: Φθάνοντας στην πλωτή αγορά του Και Μπε, θα επιβιβαστούμε σε μηχανοκίνητες βάρκες και θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πώς οι ντόπιοι ανταλλάσσουν τρόφιμα, φρούτα και πολλά άλλα προϊόντα μέσα από τα σκάφη τους. Συνεχίζουμε τη βόλτα μας ανάμεσα στα κανάλια για να χαρείτε την γοητεία και την φυσική ομορφιά που χαρίζει ο ποταμός Μεκόνγκ. Θα επισκεφθούμε το νησί Αν Βινχ και θα περιηγηθούμε στους πανέμορφους κήπους με Μπονζάι και τροπικών φρούτων!

Την τελευταία μέρα εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο για τις βόλτες και τις αγορές σας.

Αυτή η πρωτοχρονιά στο Βιετνάμ θα είναι μία αξέχαστη εμπειρία που θα θυμάστε για μία ζωή! Καλό σας ταξίδι!

Περισσότερες πληροφορίες με ένα κλικ εδώ ή μπορείτε να καλέσετε το Manessis Travel στο 210 32 90 200.