Το χωριό της Τήνου όπου κάθε γωνιά του είναι ένα έργο τέχνης

Ανακαλύψτε τις ομορφιές του Πύργου - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:19
23/05/2019
Το χωριό της Τήνου όπου κάθε γωνιά του είναι ένα έργο τέχνης
2
loading

Είναι το μεγαλύτερο χωριό της Τήνου, έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός και αποτελεί μία από τις πιο όμορφες και γραφικές γωνιές των Κυκλάδων. Είναι ο Πύργος, που οφείλει το όνομά του στον βενετσιάνικο πύργο που χτίστηκε τον 16ο αι. για την άμυνα της περιοχής.

Το χωριό κατά τον 18ο και 19ο αιώνα γνώρισε μεγάλη ακμή, με τη ναυτιλία και τη μαρμαοτεχνία. Άλλωστε, ο Πύργος είναι φημισμένος για τη μακρά του παράδοσή του στην τέχνη του μαρμάρου, ενώ ανέδειξε και κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Γιαννούλης Χαλεπάς, ο Δημήτριος Φιλιππότης, ο Γιάννης Βούλγαρης, ο Νικηφόρος Λύτρας. Επίσης, στο χωριό λειτουργούν εργαστήρια μαρμαροτεχνίας, γκαλερί αλλά και η Σχολή Καλών Τεχνών του Πύργου που συνεχίζει την παράδοση του μαρμάρου.

Το χωριό της Τήνου χαρακτηρίζεται από πολλούς και ως ένα μεγάλο μουσείο, μιας και τα μουσεία που διαθέτει είναι ιδιαίτερα αξιόλογα και αξίζει κανείς να επισκεφτεί. Όπως για παράδειγμα, το σπίτι του Χαλεπά, που διατηρείται ανέπαφο. Αλλά και το Μουσείο Πανορμιτών Καλλιτεχνών, που συγκεντρώνει έργα σπουδαίων καλλιτεχνών της περιοχής.

Η αγάπη για την Τέχνη, το μεράκι, αλλά και το ταλέντο αντικατοπτρίζονται σε κάθε χωριά του Πύργου. Η περιπλάνηση στα καλντερίμια του είναι μία μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη, καθώς θα θαυμάσει την αρχιτεκτονική του χωριού, αλλά και την τέχνη του μαρμάρου σε όλο της το μεγαλείο και σε κάθε έκφανσή της.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar La Minore

    7 πολύ κακές φωτογραφίες. Ουδεμία έκπληξη. Το Newsbeast σταθερό σε αντιαισθητικές φωτογραφικές παρουσιάσεις.

    1. avatar kotstidas

      Γιατί δέν στέλνεις ρέ πικρόχολε δικιές σου ή κάποιες άπό τό ίντερνετ γιά νά τούς δείξεις τί άκριβώς θέλεις ; Μέ αύτόν τόν τρόπο διαμορφώνεις καλύτερα τίς είκόνες πού θά άναρτούνται άπό δώ καί πέρα. Καί άς πάρουν οί άλλοι τίς εύθύνες τους. Στηρίζουμε τό κάθε άρθρο μέ τήν θετική μας γνώμη αφού μπήκαμε στόν κόπο καί τό διαβάζουμε όλόκληρο. Αμα σού έλεγαν νά πάς νά βγάλεις φωτογραφίες τό νησί,καί γινόσουν έσύ ό φωτογράφος , τί θά έφερνες πίσω γιά τό άρθρο αύτό ήθελα νά ξέρω.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει