Η εμπειρία του ταξιδιού στο διάστημα πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, με την Space Perspective, μια εταιρεία διαστημικού τουρισμού, να αποκαλύπτει το εσωτερικό του πρώτου διαστημικού σαλονιού στον κόσμο, που ακούει στο όνομα Spaceship Neptune Space Lounge.

Η Space Perspective το ονόμασε «το πρώτο διαστημικό σαλόνι στον κόσμο» και είπε ότι ήθελε το εσωτερικό να διαφέρει από το τυπικό διαστημόπλοιο, με στοιχεία όπως ανακλινόμενα και αναδιαμορφώσιμα καθίσματα, φυτά και βιώσιμα υλικά και ένα μικρό κοκτέιλ μπαρ.

Neptune Space Lounge: Το πρώτο διαστημικό lounge στον κόσμο είναι γεγονός

Το εσωτερικό του διαστημόπλοιου Neptune είναι σχεδιασμένο με μοντέρνα φινιρίσματα από βιώσιμα υλικά, ενώ ένα μπαρ, πανοραμικά παράθυρα 360 μοιρών, ακόμη και μια τουαλέτα κάνουν το εσωτερικό να μοιάζει περισσότερο με σαλόνι παρά με κάψουλα στο διάστημα.

Neptune Space Lounge: Το πρώτο διαστημικό lounge στον κόσμο είναι γεγονός

Η Space Perspective, λοιπόν, σύμφωνα με το travelpulse.com πρωτοπορεί στον λιγότερο ακριβό διαστημικό τουρισμό από άλλες ιδιόκτητες εταιρείες διαστημικών ταξιδιών και χρησιμοποιεί ένα SpaceBalloon για να βοηθήσει την ανάβασή της από την ατμόσφαιρα αντί να βασίζεται σε καύσιμα πυραύλων. Αυτό το καθιστά ένα ασφαλές, αβίαστο ταξίδι που καταλήγει σε κατάβαση και κατάδυση στη θάλασσα, όπου οι επιβάτες του παραλαμβάνονται από ένα πλοίο.

«Το Space Lounge μας είναι ένας κόσμος μακριά από τα λευκά, χρηστικά περιβάλλοντα που βρίσκετε σε άλλα διαστημόπλοια».

Neptune Space Lounge: Το πρώτο διαστημικό lounge στον κόσμο είναι γεγονός

Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν έξι ώρες «πτήσης» πάνω από τη Γη στο Neptune Space Lounge απολαμβάνοντας υπηρεσία φαγητού και ποτού, τα βαθιά ανακλινόμενα καθίσματα του lounge και το WiFi της κάψουλας, όλα με τη δυνατότητα να περπατούν και να βγάζουν τόσο selfies στο χώρο, όσο και φωτογραφίες με την απίστευτη θέα! Για τους σοβαρά ενδιαφερόμενους μάλιστα, υπάρχει και η δυνατότητα ακόμη και εικονικής περιήγησης στο Space Lounge μέσα από το site της εταιρείας.

«Η φιλόξενη άνεση και η ηρεμία της συναρπαστικής εμπειρίας Space Lounge προσφέρουν στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να τραβήξουν εκπληκτικές φωτογραφίες, να εκπαιδευτούν μέσω του ειδικού πιλότου μας και το διαδραστικό περιεχόμενο, να απολαύσουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες και φυσικά απλά να απολαύσουν την 360 μοιρών θέα από όλες τις πλευρές του lounge», δήλωσε στο travelpulse.com η Ιδρυτής, Συν-Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθύνων Σύμβουλος Εμπειρίας, Τζέιν Πόιντερ.

Neptune Space Lounge: Η φιλοσοφία πίσω από τον σχεδιασμό και το design

Neptune Space Lounge: Το πρώτο διαστημικό lounge στον κόσμο είναι γεγονός

Το διαστημικό σαλόνι Neptune είναι τυλιγμένο σε πανοραμικά παράθυρα ύψους 1,5 μέτρου που η Space Perspective λέει ότι είναι τα μεγαλύτερα παράθυρα που έχουν διαμορφωθεί ποτέ για το διάστημα και τα οποία ισχυρίζεται ότι παρέχουν μια θέα που φαίνεται απέραντη για το ανθρώπινο μάτι.

Ο κύριος σκοπός του εσωτερικού σχεδιασμού είναι να υποστηρίξει την απόλαυση αυτής της θέας. Τα καθίσματα μπορούν να διαμορφωθούν εκ νέου για να φιλοξενήσουν δραστηριότητες όπως ένα οικείο δείπνο για δύο ή ένα μικρό πάρτι, ενώ το κέντρο της κάψουλας παραμένει ανοιχτό για ομαδική φωτογραφία.

Ενώ ορισμένα από τα ντεκόρ είναι εστιασμένα στην τεχνολογία, όπως μια οθόνη «ντόνατ» που εμφανίζει πληροφορίες, υπάρχουν επίσης οικιακές πινελιές όπως φωτιστικά δαπέδου, φυτά και βότανα όπως λεβάντα, βασιλικός και δεντρολίβανο, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στα τρόφιμα και τα ποτά.

Neptune Space Lounge: Το πρώτο διαστημικό lounge στον κόσμο είναι γεγονός

Τα υλικά που επιλέχθηκαν είναι μαλακά και απτικά, με έμφαση στη βιωσιμότητα που αντικατοπτρίζει την αποστολή της Space Perspective να περιορίσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς η τεχνολογία μπαλονιών υδρογόνου αποφεύγει τις υψηλές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που συνήθως συνδέονται με τα διαστημικά ταξίδια.

Neptune Space Lounge: Μια μοναδική εμπειρία ζωής αξίας 125.000 δολαρίων!

Οι εμπορικές πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2024, με τις θέσεις για το πρώτο έτος των πτήσεων να είναι ήδη sold out. Ωστόσο, η εταιρεία πραγματοποιεί κρατήσεις και για την επόμενη χρονιά, με τα εισιτήρια να αγγίζουν την τιμή των 125.000 δολαρίων ανά άτομο, με προκαταβολή κράτησης που ξεκινά από τα 1.000 δολάρια.