Δεν υπάρχει παραλία στο Ιόνιο που να μην συγκλονίζει τους πάντες, με τα τιρκουάζ και διαυγή νερά της. Με αμμουδιά ή βότσαλο, ό,τι και να επιλέξει κανείς το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσει τα μακροβούτια του σε αξιοζήλευτα νερά που μοιάζουν με ψεύτικα. Όταν δε το σκηνικό συμπληρώνεται από πολύ ψιλό βοτσαλάκι που από μακριά μοιάζει με χρυσαφένια αμμουδιά και κάθετους, επιβλητικούς βράχους τότε σίγουρα μιλάμε για ένα συγκλονιστικό τοπίο. Όπως και αυτό που συναντά κανείς στην παραλία Πλατιά Άμμος στην Κεφαλονιά.

Πλατιά Άμμος Κεφαλονιά: Η παραλία με τους απόκρημνους και επιβλητικούς κάθετους βράχους

Αν και από αυτό το εκπληκτικό σκηνικό σας χωρίζουν περίπου 400 σκαλιά, η ταλαιπωρία και ο κόπος ανταμείβονται και με το παραπάνω, μόλις αντικρίσει κανείς το απαράμιλλου κάλλους φυσικό σκηνικό που χαρακτηρίζει την ακρογιαλιά. Η Πλατιά Άμμος συναντάται στο δυτικό τμήμα του νησιού και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Κεφαλονιάς.

Τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά του Ιονίου καλούν σε δροσιστικά μακροβούτια, την ώρα που οι κατακόρυφοι, απόκρημνοι βράχοι ολόγυρα προσδίδουν επιβλητικότητα και αγριάδα στο έτσι κι αλλιώς συγκλονιστικό τοπίο ολόγυρα.

Στα βασικά χαρακτηριστικά της παραλίας τα μεγάλα και μικρά άσπρα βότσαλα, τα οποία σε κάποια σημεία της ακτής είναι τόσο μικρά που δημιουργούν την εντύπωση ότι πρόκειται για αμμουδιά. Πρόκειται για μια αρκετά απομονωμένη παραλία, η οποία συνδυαστικά με τη δυσκολία προσέγγισής της, αναδεικνύεται σε ιδανική επιλογή για όλους εκείνους που θέλουν να απολαύσουν τα μακροβούτια τους μακριά από τη βουή και την πολυκοσμία των πιο πολυσύχναστων ακρογιαλιών του νησιού.

Για να την προσεγγίσει κανείς θα ακολουθήσει την διαδρομή προς το φάρο του Γερο Γόμπου, στον δρόμο που ενώνει τα χωριά Χαβριάτα και Χαβδάτα. Πολύ κοντά στην παραλία συναντάται και η Μονή Κηπουραίων, από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού.

Όπως θα περίμενε κανείς δεν υπάρχει καμία οργάνωση, ενώ τα ψηλά βράχια προσφέρουν την σκιά τους μόνο κατά τις πολύ πρωινές ώρες.